Vučić poručio iz Abu Dabija: Moramo da imamo najbolju i najsnažniju vojsku, inače nas ništa sačuvati neće

5

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje otvaranju Međunarodnog sajma naoružanja IDEX, na kojem učestvuju i predstavnici namjenske industrije Republike Srbije.

– Naša vojska mora biti jača, neuporedivo je snažnija nego prije ali mora biti jača, razgovarali smo s ministrom Malim i premijerkom Brnabić kako da izdvojimo novac a da nikog ne oštetimo i uložimo da povećamo znatno borbenu gotovost, to je veliki novac – rekao je Vučić naglasivši da ćemo od domaće industrije u 2024. kupiti 200 komada našeg teškog oruđa – miloše, haubice, ognjevi…

– I to će da košta 300 miliona evra po našim cijenama od naših fabrika, a da kupujemo sa strane to bi bilo 600 miliona evra, pa ćemo dodati još 100 miliona, uložiti u našu namjensku za robote, finu optiku, vidjećemo da li FAP može nešto da isprati… – dodao je predsjednik rekavši da je VS zainteresovana za dronove koji nose 12 mina i ispuštaju ih tokom leta.

Vučić: Nekad se smijali, a sad svi traže pasarse i našeg „malog miloša“

Predsjednik je napomenuo da vlada veliko interesovanje za proizvode naše namjenske industrije, prije svega „malog miloša“, pa je predsjednik podsjetio da su mu se nekad svi smijali a sad evo svi traže da kupe. „Pa pobogu, poručite 5 puta više, daćemo vam pare“ Predsjednik se ljutnuo kad je na našem štandu razgovarao s čelnicima namjenske industrije što na vrijeme nisu poručili odgovarajuće djelove i repromaterijal za naša oruđa koja prije svega treba da se isporuče Vojsci Srbije, a potom i Kipru i drugim zemljama koje su zainteresovane. – Razumijem predsedniče, ali rokovi su se produžili, što je bilo mjesec i po sad je najmanje 6 mjeseci… Zato smo poručili duplo.. – Pa znali ste to, rekao sam vam, što niste poručili 5 puta više, mi ćemo da damo pare – rekao je predsjednik vidno ljut.

Predsjednik je ocijenio da u svijetu vlada sveopšte ludilo i trka za naoružavanjem kakva se ne pamti u poslednjih 70 godina, čak ni uoči Drugog svjetskog rata…

– Svijet se besomučno naoružava, sve je otišlo dođavola… Svi kupuju, ne pitaju za cijenu, Grci kupuju kao da je džabe… Čak i tzv. Kosovo će do kraja godine imati 100 oklopnjaka od para koje im daju njihovi NATO prijatelji – rekao je predsjednik koji je obišao srpski štand gdje su mu predočeni svi noviteti iz naše ponude.

On je prethodno rekao da je jutros razgovarao s nekadašnjom ministarkom Anđelkom Atanasković koja je ponovo na čelu Prve petoletke koja treba da uradi izvesne modifikacije koje su tražili kupci iz Emirata.

Predsjednik je rekao da ćemo imati snažniji dio jedinica, gdje će biti mehanizovane četiri tenkovske i četiri jurišne jedinice.

Foto: TV Pink Printscreen

– Ovo će biti združene taktičke borbene grupe. Sve će da spadaju u takozvane specijalne jedinice. Biće opremnjene i tenkovima i pancirima, i osposobljeni za antioklopna djelovanja. Osnovna plata za te ljude će biti 220 hiljade dinara. Pozivam mlade momke da se prijave na konkurs, jer mislim da je veliki broj upita poslato još prvih dana, molim ljude da se što prije prijave, to će imati i žandarmerija u policiji – rekao je Vučić.

Kako kaže, moramo da imamo najbolju i najsnažniju vojsku, inače nas ništa sačuvati neće.

– Sve druge zemlje ulažu nenormalne novce u naoružanje – rekao je Vučić.

Na poziv njegovog visočanstva šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana, predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, boraviti u Abu Dabiju od 19. do 22. februara. Tokom boravka u Abu Dabiju, predsjednik Vučić sastaće se sa Njegovim visočanstvom šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata.

5 Comments
  1. Sandra komentariše

    Ovo je zastrašujuća vest, definitivno treci svetski rat,pred nasim vratima!

  2. Sanja komentariše

    Nasa vojska je ojačala ali mora Jos!!!

  3. Bojana komentariše

    Kad predsednik vidi šta sve druge države, mnogo jače, nabavljaju na ovom Sajmu, svestan je da i mi moramo više da ulažemo u našu vojsku.

  4. Vera komentariše

    Samo sa jakom vojskom mozemo poboljsati svoj polozaj.

  5. Cica komentariše

    Moramo da ulažemo u našu vojsku koja je stub naše zemlje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.