Đukanović se premišlja: Još nisam odlučio da li ću se kandidovati za predsjednika

6

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović još nije donio odluku da li će se kandidovati na predsjedničkim izborima 19. marta. U razgovoru za DW najavljuje odluku u narednih nekoliko dana.

„Ja sam već trideset godina u političkom životu Crne Gore. Valjda onaj ko radi jedan posao tri decenije, ima pravo da se osjeti umornim i ima pravo na rezon da bi možda i za društvo bilo bolje da tu bude novi kandidat“, rekao je Đukanović u Minhenu, gdje učestvuje na Konferenciji o bezbjednosti.

„Sagledavamo ko je taj ko može najbolje pomoći da se Crna Gora nakon dvoipogodišnjeg lutanja vrati na stabilan kolosjek evroatlantskog razvoja“, dodao je predsjednik Demokratske partije socijalista.

Sporazum jedini put za Srbiju i tzv. Kosovo

Upitan šta bi savjetovao Beogradu i Prištini za nastavak dijaloga, Đukanović je odgovorio:

„Nema drugog puta do puta sporazuma. Sve druge ideje poput održavanja zamrznutog konflikta su zapravo u funkciji doktrine destrukcije prema Evropi i prema Zapadnom Balkanu kao evropskom regionu“, rekao je Đukanović.

On misli da je pomak to što su obje strane prihvatile osnovni tekst francusko-njemačkog plana.

„Znam da će se narednih dana u Briselu nastaviti razgovori o pratećem dokumentu, planu implementacije. Nadam se da će i oko toga doći do sporazuma”, kazao je predsjednik Crne Gore.

Crna Gora ima najbolju predispoziciju da bude prva sljedeća članica EU

Đukanović je naveo da je posljednjih godina pao intenzitet politike proširenja EU, a posljedično i reformski entuzijazam u svim državama regiona“.

“Ukrajina je skrenula pažnju na geopolitički značaj integracije Zapadnog Balkana i čini mi se da se Evropska unija vraća aktivnoj politici proširenja. Vjerujem da će to biti inspiracija novoj vladi, koju očekujem tokom ove godine u Crnoj Gori, da se posveti u punoj mjeri reformama i da u što kraćem roku ostvari svoj cilj”, rekao je Đukanović.

“Mislim da je to realno, mislim da Crna Gora ima najbolju predispoziciju da bude prva sljedeća članica Evropske unije”, uvjeren je Đukanović.

6 Comments
  1. Rade/ komentariše

    Oces oces nego sto ces pa nisu Mandalo i Medo i druzina za dzaba odradili za tebe sklanjanje Spaica i kandidovali najveceg izdajnika i prevaru za Srbe u CG Mandalo. Oces Lomi sampione jer si opet pokazao da si im tata. Oces jer Vucici nije dzabe sa Mandalom i Medom odradio sve ovo da bi tebi pomogli. Oces i neka ti je sretno, pokazao si da si gazda a odvratno glupi glasaci DFa neka i dalje vole Mandalo i lazne podvaljene Srbe.

  2. Bure komentariše

    Nek mu izadju svi novozaposleni dpsovci u ove dvije vlade i dosta mu je za prvi krug …. Pita se kafe kuvarica iz engleske ambasade svakako na kraju…

  3. Balša komentariše

    Da si siguran kandidat za Spuž tu nema dileme.

  4. crni komentariše

    Sad kad mu je DF obezbijedio pobjedu u drugom krugu neka se kandiduje lagano. Mandic ga ne moze pobijedit za 3 zivota.

  5. lala komentariše

    Kao se premišlja ova fukara a nista drugo ne umije samo da krivi glavu, dize obrvu i laže. Da bi krao i bogatio se na stetu svih nas.

  6. Plotari komentariše

    Neces valjda ti se kandiduj za dona.vise ti prilici .

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.