Žućkova ljevica treću godinu zaredom ide na Mali Kalemegdan

0

Košarkaši Crvene zvezde odbranili su trofej u Kupu Radivoja Koraća, pošto su u Nišu u finalnoj utakmici savladali Megu 96:79.

Crveno-bijeli su na ovaj način došli do treće uzastopne Žućkove ljevice. Ukupno je ovo deveti trofej za klub sa Malog Kalemegdana od kada nacionalni kup nosi taj naziv, po čemu su rekorderi. Ukupno je ovo 12. trofej nacionalnog kupa za Zvezdu.

Početna faza utakmice protekla je u ravnopravnoj igri. Prvu ozbiljnu razliku napravio je Nemanja Nedović sa dvije vezane trojke kada je Zvezdu odveo na plus sedam (22:15). Ipak, Mega se nije dala demoralisati, napravila je do kraja prve četvrtine seriju 8:0 i na prvu pauzu otišla sa minimalnim vođstvom (23:22).

Početak druge četvrtine praktično je prelomio utakmicu. Zvezda je napravila seriju 15:3 i stekla prvi put dvocifrenu prednost (37:26). Od tada crveno-bijeli su do poluvremena držali sigurno kontrolu toka utakmice, iako je Mega uspjela da smanji na sedam poena zaostatak pred veliki odmor (44:51).

Na startu treće četvrtine Mega je uspjela u jednom trenutku da priđe na minus četiri. Međutim, Branko Lazić i drugovi nisu gubili nijednog trenutka glavu, a za to je najzaslužniji Fakundo Kampaco, koji je fantastično vodio igru, a u tim trenucima podijelio i nekoliko fantastičnih asistencija. Potom se raspucao Ognjen Dobrić i sa dvije vezane trojke donio Crvenoj zvezdi 13 poena prednosti (71:58) i tada je već bilo jasno da će trofej Žućkove ljevice završiti ponovo na Malom Kalemegdanu. Do kraja je Zvezda maksimalno odradila posao, stigla je i da servira atraktivne poteze, a najviše je vodila 20 razlike (96:76).

DOBRIĆ MVP FINALA

Prva figura utakmice bio je Ognjen Dobrić sa 24 poena (4/7), a pratio ga je sjajno Nedović sa 20 poena, dok su odlični bili Filip Petrušev sa 15 poena i osam skokova i Luka Mitrović sa 14 poena. Kod Mege Malkolm Kazalon je postigao 16 poena, Petar Kovačević, Danko Branković i Aleksa Uskoković po 13.

Sasvim zasluženo, Ognjen Dobrić je proglašen za najkorisnijeg košarkaša finala Kupa Radivoja Koraća. U dosadašnjoj karijeri Dobrić je već proglašavan za najboljeg igrača ABA lige i Superlige, pa je na ovaj način kompletirao svojevrsni het-trik MVP titula, a dvaput je bio i najbolji strijelac finala Superlige.

Gledajući timske uspjehe, 28-godišnji košarkaš iz Knina četvrti put je sa crveno-bijelima podigao pehar Kupa Radivoja Koraća, pet puta je osvajao prvenstvo Srbije, a četiri puta ABA ligu.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.