Zašto DIK ne smije da zatraži od Švajcarske i UAE-a podatak da li Milo Đukanovic ima državljanstvo jedne od te dvije zemlje?

13

Državna izborna komisija Crne Gore morala bi zatražiti od nadležnih organa Švajcarske i Ujedinjenih Arapskih Emirata podatke koji bi razjasnili da li predsjednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović posjeduje njihovo državljanstvo.

Po istom principu po kojem su provjeravali da li Andrija Mandić i Milojko Spajić imaju prebivalište u Republici Srbiji, DIK bi trebalo da zahtijeva od nadležnih resora gorepomenutih država dokumenta koji će se dokazati da li lider DPS-a ima državljanstvo jedne od te dvije zemlje.

Opšte je poznato da je Đukanović poslom vezan za Švajcarsku i UAE i da dosta vremena provodi na tim destinacijama. Takođe, Pandora papiri su pokazali da je Đukanović zajedno sa svojim sinom tokom 2012.  godine sklopio tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih djevičanskih ostrva, Paname i Gibraltara.

Godinama se u javnosti spekuliše da Đukanović posjeduje državljanstvo UAE,i da u toj zemlji posjeduje pozamašnu višemilionsku imovinu. Isti je slučaj i sa Švajcarskom koja je poznata po „udomljavanju“ najimućnijih ljudi iz svijeta biznisa, politike i kriminala. Ukoliko bi se te insinuacije ispostavile tačnim, postalo bi sasvim jasno da je Milo Đukanović godinama na nelegitiman način pokrivao najodgovornije funkcije u državi.

Državna izborna komisija bi slanjem upita ovim dvjema državama pokazala da joj je stalo so toga da izborna pravila važe podjednako za sve učesnike izbornog procesa i na taj način bi potvrdila privrženost poštovanju zakona i opštih demokratskih načela koja bi trebalo da budu iznad nečijih partikularnih interesa. U suprotnom, DIK bi dokazao da je još uvijek pod nekim vidom kontrole DPS-a i tako bi se osnovanim smatrale optužbe koje na njen račun iznose pojedini funkcioneri Evrope sad.

DIK bi svakako trebalo da uradi svoj dio posla i zatraži podatke od Švajcarske i UAE-a, a na tim država je da odluče hoće li im izaći u susret instituciji koja je zadužena za sprovođenje izbora u Crnoj Gori.

Dakle, ista prava bi trebalo važe i za Andriju Mandića, Milojka Spajića, Mila Đukanovića i sve ostale političare koji pokrivaju javne funkcije ili pak imaju namjeru da u skorijoj budućnosti pokrivaju iste.

13 Comments
  1. qyu komentariše

    Zato sto je samo sa Srbijom zabranjeno imati dvojno državljanstvo!Koji Albanski političar u Cg nema državljanstvo Albanije ili Hrvat Hrvatske ??

  2. Desimir komentariše

    Kasno vam je, za ovo posipanje g.,…. Narod vas je pročitao.

    1. Politika komentariše

      Tako je

  3. luka komentariše

    pa i mandic ima srpsko drzavljanstvo pa nikom nistq…
    ovdje se samo radilo o tome da dps i df udruzeni diskvalifikuju spajica jer su znali da ce ih oduvati.
    df se sa ovom odlukom sinoc u dik-u prosuo ….

    1. qyu komentariše

      Mandić nije ukrao od države 2 000 000€ a Spajić jeste,u tome je razlika !

      1. Politika komentariše

        Sad prebacajte pricu na druge teme da sakrijete svoj fukarluk, a radite sve sto možete da DPS vratite na vlast.

  4. qyu komentariše

    Koji narod koga pročitao?Koja budala može da podržava lopova za predsjednika države koji je ukrao od tog naroda za gidinu dana 2 000 000€?To nije narod to su budale,zaboravi ti Srbin Crnogorac i ostale majmunarije za zamajavanje ovdje se radi o pljački !

    1. Politika komentariše

      A neke budale svojim potezima žele da vrate ponovo DPS

  5. crni komentariše

    Nista ga sad ne napadajte nego pisite samo tekstove u kojima se hvali ovaj srad jer su sad sklopili koaliciju sa vasim DF i obezbijedili mu pobjedu ako Mandic udje sa njim u drugi krug. Sroskom politicaru smeta sto mozda buduci predsjednik ima srpski pasos hahahahaahha e smjesno da ne moze vise biti no sto je, taj nas oredsravlja

  6. Plotari komentariše

    Nema on on ima u marbelju ili peru tu orovjerite .imaju oni i brat i sestra su pobjegli.a i on ce kakvo je tuzilastvo.

  7. Bure komentariše

    Ima pasos Srbije kao i svaki dpsovac pravi… Boli dupe front oce li se ovaj kandidovat..Nek ga njegovi mentori koji su ga preporucili Krivokapicu brinu o tome…. Sjasite s fronta vise bezmozgici…

  8. Crnogorac komentariše

    Zato sto Manda Medo i Knez ne daju

  9. Srbin brat komentariše

    Nema sreće u ovaj šupak od države

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.