Dojučerašnji vlasnik Sansa donirao pet miliona dolara dobrotvornoj fondaciji franšize i po 20 hiljada bonusa zaposlenima

0

Nekadašnji vlasnik Finiks Sansa, Rovert Sarver donirao je pet miliona dolara dobrotvornoj fondaciji franšize iz Arizone i po 20 hiljada dolara bonusa zaposlenima u toj organizaciji.

Bivši većinski vlasnik Sansa i WNBA ekipe Finiks Merkjuri odlučio je da daruje NBA ekipu koju je prodao nakon što mu je liga izrekla jednogodišnju suspenziju zbog optužbi za rasizam i mizoginiju. Pored zabrane rada, američki biznismen je novčano kažnjen sa 10 miliona dolara.

Sarver je dogovorio prodaju Sansa, pošto je američki multimilijarder Met Išbija ponudio četiri milijarde dolara za tu akviziciju. To predstavlja novi rekord lige jer je prethodno najviše novca prije nekoliko godina dao Džo Cai, koji je Bruklin Netse platio 2,35 milijardi dolara.

Svim radnicima NBA kluba iz Arizone koji su postali dio kolektiva sa punim radnim vremenom prije 16. februara 2022. sleduje bonus od po 20 hiljada zelenih novčanica. Gotovo njih 300 ispunjava kriterijume za dobijanje bonusa, prenosi ESPN. NBA je upravo poslije saznanja ljudi iz tog medija i pokrenula istragu protiv Sarvera, tokom koje su prikupljeni dokazi za veliki broj prekršaja i nedoličnog ponašanja bivšeg vlasnika Sansa.

Sarver je bogatstvo uvećao radeći u bankarstvu i oblasti nekretnina, a u svom vlasništvu ima i španskog fudbalskog prvoligaša Majorku.

Finiks poslije 60 utakmica u sezoni ima skor 32-28 i zauzima četvrto mjesto na Zapadu. Sansi naredni duel igraju 25. februara protiv Oklahoma Siti Tandera. Očekivanja od kluba u nastavku sezone su velika, budući da ih je nedavno pojačao i nekadašnji MVP Kevin Durent.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.