Drugorusi iz Crne Gore se žale Abazoviću i Adžiću: Htjeli da đuskaju uz nacistički rok bend, pa optužuju okupljene Budvane da ih podsjećaju na fašiste iz domovine!

2

Grupa tzv. ruskih opozicionih antiratnih aktivista iz Bara, Budve, Herceg Novog i Podogorice uputila je pismo premijeru Dritanu Abazoviću i Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Oni u pismu pozivaju crnogorske vlasti da reaguju na otkazivanje najavljenog koncerta bjeloruske nacističke rok grupe Lyapis Trubetskoy u Budvi i traže da se slični nezakoniti akti sile spriječe u budućnosti.

Pismo ovih Drugorusa ili slučajnih Rusa, nastanjenih u Crnoj Gori, prenosimo u cjelosti:

– Koalicija organizatora antiratnih akcija u Crnoj Gori (iseljenika iz Rusije) apeluje na Ministarstvo unutrašnjih poslova i Vladu Crne Gore povodom incidenta sa otkazivanjem koncerta bjelorusko-ukrajinske grupe Ljapis Trubeckoj. Smatramo da je bezbjednost Crne Gore i poštovanje njenih zakona garancija mirnog života svih ljudi koji borave na teritoriji Crne Gore, odakle god da oni dolaze.

Za 14. i 15. februar bili su najavljeni koncerti grupe Lyapis Trubetskoy. Sve ulaznice za njih su prodate, ali pod pritiskom nepoznate grupe ljudi, vlasnici prostora u kom je bio zakazan koncert, u posljednjem trenutku su otkazali događaj.

Ovaj slučaj je bez presedana.

Ostane li bez odgovarajuće reakcije od strane organa gonjenja, bezakonje i nasilje može samo da nastavi da raste. Iz vlastitog iskustva vrlo dobro znamo kako to izgleda. U Crnoj Gori izuzetno cijenimo red, toleranciju i prije svega bezbjednost koju osjećamo.

Pozivamo crnogorske vlasti da reaguju na ovaj presedan i učine sve da se slični nezakoniti akti sile spriječe u budućnosti.

Takođe vas molimo da javno objavite imena osoba i grupa koje stoje iza organizacije protesta zbog kojih je uslijedilo otkazivanje koncerta.

Snimak sa protesta u Budvi na kom se uzvikivalo “Rusi i Srbi braća zauvijek” budi najneugodnije asocijacije na fašističke nasilnike sa kojima smo se susretali u svojoj zemlji – navodi se u pismu organizatora antratnih akcija u Baru, Budvi, Podgorici i Herceg Novom (emigranti iz Rusije).

2 Comments
  1. Rus2 komentariše

    A ko su prvorusi prosvjetli nas Borbo .

  2. Vuksan Lekić komentariše

    Ja sam Prvorus, na primjer!
    Nećete halakat po Crnoj Gori, kopiladi fašistička.
    Ako vam se ne sviđa ,široko vam polje.
    Eto vam pa blejite po Černozemu i pravite nacističke orgije,ako vam basta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.