„Neodgovornom politikom došli smo u situaciju da desetine hiljada porodica nemaju šansu riješiti stambeno pitanje“

0

Udruženja podstanara Crne Gore danas je održalo sastanak sa Predsjednikom Odbora za zdrastvo, rad i socijalno staranje Srđanom Pavićevićem.

„Apsolutno smo se usaglasili da se radi o ogromnom problemu, neprihvatljivom za jednu ozbiljnu državu, te da se mora reagovati“, saopšteno je iz Udruženja podstanara.

„Neodgovornom socijalnom politikom i ne sprovođenjem postojećih zakona, došli smo u situaciju da desetine hiljada podstanarskih porodica nemaju šansu riješiti stambeno pitanje, a pritom su marginalizovani bez ikakve pravne zaštite sopstvene države“, naveli su iz Udruženja podstanara.

Kako su dodali, Pavićević je rekao da po tom pitanju sada vlada beznađe, jer se ranije znalo da će se se kad tad doći do stana.

„U tom smislu, uz jasnu i nedvosmislenu podršku odbora za inicijativu Udruženja podstanara, dobili smo čvrsta uvjeravanja da će Odbor već za četiri nedjelje, kada je prvi slobodan termin kada isti ovo pitanje može staviti na dnevni red, to biti i urađeno. Po prvi put ćemo imati institucijalno djelovanje i raspravu u pravcu jasnijeg sagledavanja problema, kako bi se donijela konkretna i jasna zakonska rešenja vezano za ogroman problem koji je jednostavno eksplodirao u Crnoj Gori“, saopšteno je iz Udruženja podstanara.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.