Vučić nakon sastanka sa NATO zvaničnikom: Priština da ispuni svoju obavezu o formiranju ZSO, preuzetu prije deset godina!

11

Beograd nastavlja bitku za Zajednicu srpskih opština, a naša država neće odustati od ove ključne tačke Briselskog sporazuma – na ovo je danas predsjednik Aleksandar Vučić još jednom ukazao u razgovoru sa zamjenikom pomoćnika generalnog sekretara NATO za političke poslove i bezbjednosnu politiku Havijerom Kolominom.

Vučić je istakao da je neophodno da Priština ispuni svoju obavezu o formiranju ZSO, preuzetu prije deset godina. Kako je saopšteno iz Predsjedništva, Vučić je sa Kolominom razgovarao o saradnji u okviru politike vojne neutralnosti Srbije. Takođe, istakao je da redovan dijalog predstavnika Srbije i zvaničnika političkih i vojnih struktura NATO doprinosi izgradnji međusobnog povjerenja.

– Pripadnici Kfora svojom profesionalnošću doprinose održavanju mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji, koje ugrožavaju jednostrani potezi Prištine – naglasio je Vučić.

Zvaničnik NATO Kolomina je tokom sastanka prenio da Alijansa podržava dijalog Beograda i Prištine, koji se vodi uz posredovanje EU, dodaje se u saopštenju.

 

11 Comments
  1. Luka komentariše

    Pripadnici KFOR-A doprinose održavanju mira i stabilnosti na Kosovu, mada bi dijalogom i sa Prištinom i mi doprineli rešavanju ovog problema.

  2. Tamara komentariše

    Vucic svoje odluke uvek donosi u skladu sa nacionalnom interesima i uvek je za saradnju sa svim stranama.

  3. Tamara komentariše

    Vucic neguje prijateljske i poslovne odnose sa mnogim zemljama. Svaki sastanak sa svetskim zvanicnicima je u interesu Srbije!

  4. Tamara komentariše

    Vučić je uvek mudrom i ozbiljnom politikom održavao dobre odnose sa svima,sve u interesima Srbije i srpskog naroda!

  5. Rade komentariše

    Svaki razgovor povodom vojne neutralnosti Srbije je dobar za opipavanje terena po pitanju KiM. Zamenik pomoćnika generalnog sekretara NATO podržava dijalog Beograda i Prištine i politiku mira Vučića, ali i formiranje ZSO. Svaka podrška je dobrodošla.

  6. Rade komentariše

    redovan dijalog predstavnika Srbije i zvaničnika političkih i vojnih struktura NATO doprinosi izgradnji međusobnog poverenja.

  7. Rade komentariše

    U interesu srpskog naroda i naše države, Vučić uspeva da održava dobre odnose sa svima.

  8. Ivona komentariše

    Mir i sigurnost naših građana je Vučiću na prvom mestu! Jako bitan razgovor za našu zemlju!

  9. Ivona komentariše

    Svaki razgovor u oblasti vojne neutralnosti je za Srbiju posebno vazan i znacajan.

  10. Tea komentariše

    Vucicu je srpski narod na prvom mestu, ovaj razgovor je od velikog značaja za Srbiju!

  11. Jasna komentariše

    Svaki sastanak za svetskim zvaničnicima je od bitnog značaja. Svaki razgovor povodom vojne neutralnosti Srbije je dobar za ispitivanje terena o pitanju KiM.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.