Konfuzija u DPS-u: Još jure kandidata, niko neće da bude dio gubitničke ekipe!

2

Demokratska partija socijalista još uvijek nema ime svog kandidata na predsjedničkim izborima. Potpredsjednik ove partije Ivan Vuković saopštio je juče da će u narednih 3 dana izaći sa imenom kandidata.

Takođe je isključio potencijalnu kandidaturu Milice Pejanović Đurišić koja se prethodnih nedjelja više puta pominjala kao kandidat koga bi možda podržao i SDP.

„Rezultati su pokazali da nestranački kandidati u ovom trenutku nemaju onu vrstu mobilizacijskog potencijala koji bi nam garantovao uspjeh na predstoječim izborima“, objašnjava Vuković.

Iz dana u dan sve više se potvrđuje teza da je Demokratska partija socijalista u apsolutnom rasulu. Nakon svih lobiranja, čak i prema tvrdnjama nekih političara i stranih ambasada da se DPS reformiše kako bi se vratio na put evropske i građanske stranke, očigledno je da su gotovo svi počeli da napuštaju brod koji tone. Tako čak ni tzv. kandidati ambasada više ne žele da ulaze u predsjedničku trku uz podršku Demokratske partije socijalista jer i unaprijed znaju da su osuđeni na poraz.

Ova kvazi partija od 30. avgusta 2020. godine nastavlja sve dublje i dublje da tone, a što se naročito moglo vidjeti na lokalnim izborima održanim u oktobru. Naime, nekada veliki DPS Mila Đukanovića ostvario je ponižavajući rezultat dok su snage partija pobjednica 30. avgusta ostvarile nikad bolje rezultate i zauzele mnogo jače izborne pozicije u odnosu na 30. avgusta. Sve ovo dolazi očigledno nakon „preleta“ pojedinih simpatizera DPS-a u nove snage. Poznato je da DPS podržavaju građani iz interesa i zbog beneficija koje im je ta partija garantovala, međutim, u trenutku kada su izgubili moć neprikosnovene vladavine, očigledno je bilo da će doći do previranja.

A svakako ostaje da se vidi ko će biti kandidat koji će u ime DPS-a izgubiti izbore. Predsjednički izbori će svakako biti nikad zanimljiviji za praćenje, imavši u obzir heterogenost kandidata, ali jedno je sigurno – DPS će biti prošlost Crne Gore.

2 Comments
  1. neko komentariše

    Pa vi ste stvarno naivni. Milo je kandidat.

  2. qyu komentariše

    Kaže neko juće na TV da Crna gora ima 610 000 stanovnika a prije par dana da građana sa pravom glasa ima 550 000? Matematika je surova tu debelo nešto ne stima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.