Izbor je lak: Glasaćete one koji su otimali crkve i svetinje ili one koji su branili životima SPC!

8

Iako još uvijek nije poznato ko će biti kandidat Demokratske partije socijalista, građanima je već dosta ove kvazi političke strukture koja je svojom 30-godišnjom vladavinom u potpunosti razorila Crnu Goru, grabeći od nje sve što je mogla.

Tako, i pored brojnih afera koje se vezuju sa funkcionere ove partije, a prije svih za njenog predsjednika Mila Đukanovića, postojala je jedna kap koja je prelila čašu na avgustovskim parlamentarnim izborima.

Građani Crne Gore ne smiju zaboraviti ono što je ova partija pokušala da uradi a to je napad na Srpsku pravoslavnu crkvu. Koliko god ova politička garnitura pokušavala da sebe predstavi za modernu, evropsku i građansku političku opciju ne smije se zaboraviti da su se dotakli onoga što nisu smjeli, ono što ruši i Ustav Crne Gore ali i sve moguće evropske propise – pokušali su da otmu svetinje jedne vjerske zajednice.

I u Ustavu Crne Gore ali i u svim propisima Evropske unije jasno je definisano da Crkva i Država moraju biti odvojene, a Crna Gora je jedina država u svijetu, pored Ukrajine, gdje se sa nivoa države pokušala napraviti partijska Crkva, gdje bi, navodno, ispravili nepravdu koja je učinjena 1918. godine. Državnom kontrolom nad crkvenom imovinom, konkretno hramovima i manastirima, vlast bi bila ta koja bi se pitala ko bi u određenim vjerskim objektima mogao da služi. Jasna je bila namjera da se ti hramovi ustupe nekanonskoj sekti Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi koja bi oskrnavila svetinje u Crnoj Gori, a Srpska pravoslavna crkva se po tom planu morala marginlazovati i na kraju istjerati iz Crne Gore.

S tim u vezi, potrebno je da se građani Crne Gore sjete veličanstvenih litija za odbranu svetinja koje su dovele do kraha režima Demokratske partije socijalista. Moraju se sjetiti svog znoja i sve muke koje su pretrpljene te 2020 godine i da sa vrlo velikim oprezom pristupaju tematici predsjedničkih izbora.

Ko god bio/bili kandidati struktura koja se bliske onima koji su glasali za otimanje svetinja ne smiju dobiti glas u drugom krugu predsjedničkih izbora koji je čak i sada gotovo izvjesan. Strukture koje su na najflagrantniji način napale na Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori više nikada ne mogu dobiti podršku Pravoslavnog naroda Crne Gore. Svoj glas moraju povjeriti nekom drugom i učestvovati u konačnoj pobjedi nad ovom strankom koja se usuđuje da takne u nešto što je sveto.

Koliko god bilo narodno razočarenje ovim ili onim kandidatom, u drugom krugu, onaj ko bude prošao mora dobiti apsolutnu podršku 30-avgustovske izborne većine. Itekako je jasno da pojedinim biračima nije simpatičan lider DF-a Andrija Mandić, drugim strukturama očigledno nije simpatičan ni Milojko Spajić, trećima možda nije simpatičan Aleksa Bečić – ali to ne smije dovoditi do apstinencije birača. Cilj je veći – a to je razvlašćivanje DPS-a. Apatija ne smije da postoji, već se oni koji su dotakli u nešto što je sveto moraju u potpunosti ukloniti sa mjesta odlučivanja, kako Crna Gora nikada više ne bi došla u opasnost da mora braniti svetinje od preambicioznih lidera.

8 Comments
  1. Andori komentariše

    Pa vama je više bitno koje predsednik Srbije ipak je to vaša matica.Zar ne?

  2. qyu komentariše

    Dok god Dritanda Bitanga i Jokso Patika vode Vladu a vi ih svi podržavate povjerenje koje tražite ne zaslužujete jer niti jedna vlada do sad nije gazilaradnika i običnog čovjeka kao vlada Dritange Bitange a sve u korist URA tajkuna,kaže bori se protiv mafije pa mafija se uvjek bori jedna protiv druge za primat i vlast.

  3. neko komentariše

    Tako je, izbor nikad lakši. DPS i DF poslati u istoriju. Milojko izabrati za novog predsjednika. Na parlamentarnim izborima Evropu sad i Demokrate glasati u što većem broju kako neni zavisili od ovih retrogradnih partija. Ljudi, zamislite da se Medo za nešto pita, ima li većeg poraza.

  4. Aco komentariše

    Tako je, izbor nikad lakši. DPS i DF poslati u istoriju. Milojko izabrati za novog predsjednika. Na parlamentarnim izborima Evropu sad i Demokrate glasati u što većem broju kako neni zavisili od ovih retrogradnih partija. Ljudi, zamislite da se Medo za nešto pita, ima li većeg poraza.

    1. Bijeli orao komentariše

      Izbor Srbima iz Crne Gore je vrlo lak,između Mafije, otirača krpa stranih ambasada, ili čoveka iz naroda , moj izbor je vrlo lak , Andrija Mandić i Df puna podrška!!!!

  5. nzmnzms komentariše

    a sto ne bi svetinje bile samo crnogrskih srba i crnogoraca jer su ih pravili i zidali dok su svi ostali bili turci ili nisu znali sto su?

  6. Bijeli orao komentariše

    Izbor Srbima iz Crne Gore je vrlo lak,između Mafije, otirača krpa stranih ambasada, ili čoveka iz naroda , moj izbor je vrlo lak , Andrija Mandić i Df puna podrška!!!!

  7. Life komentariše

    Hahahahaha svako iz df je odavno okrenuo leđa litijama… Čiko milutin je simbol toga… Oteti od države je u istoj ravni kao litije iz građanskog…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.