Abazović: Zakon o oduzimanju imovine je održiv, inače bi ga DPS sa obje ruke prihvatio!

2

Premijer Dritan Abazović poručio je da je Vlada spremna da čuje predloge skupštinske Radne grupe za unapređenje izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djetnošću.

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu formirao je Radnu grupu za unapređenje Predloga izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djetnošću.

Abazović smatra i da je zakonsko rješenje, koje je Vlada predložila, održivo i da nekih specijalnih promjena u tom aktu neće biti.

– Mi smo tu da sačekamo, ne žuri nam se, ali se tužiocima žuri… Molim poslanike da ulože pet odsto napora da alati odu u ruke pravde. Želimo alat da antimafija zakon profunkcioniše”, poručio je Abazović.

Abazović smatra da neke primjedbe nijesu primjenjive.

– I ovo rješenje, kao i svako drugo može se unapređivati, ali nama treba alat – kazao je Abazović.

Zakon je, kako navodi, ključni za oduzimanje imovine kriminalcima. Kaže da su kritike EK i poslanika suprotne.

– Mi smo našli rješenje koje je održivo i primjenjivo. Ako neko taj alat ne želi da da tužiocima, onda taj neko treba da se identifikuje”, naveo je premijer i dodao da je Vlada svoj posao završila.

On je saopštio da nam nije potreban zakon koji neće biti moguće primjeniti.

– Da je ovo zakon koji će da legitimiše mafiju, onda bi ga sa obje ruke prihvatio DPS – zaključio je Abazović.

Podsjetimo, Skupština je danas odložila sjednicu o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću.

2 Comments
  1. Srdjan Lonchar komentariše

    {– Da je ovo zakon koji će da legitimiše mafiju, onda bi ga sa obje ruke prihvatio DPS – zaključio je Abazović.}
    ==================================

    Dragi moj Veliko-Albanac,

    Nisi uopste u pravu. Kad si izashao sa ovim zakonom pre godinu dana, tad si bio u KOALICIJI SA JOKOM I MILOM LOPOVOM. Sta mislish da smo toliko naivni da pomislimo da bez odobrenja Mila Lopova, da si mogao da izadjesh sa tim za njega od zivotnog znachaja zakonom o kobajagi borbi protiv Mafije? Chim si potpisao T.U. oborio ti je vladu. A sta mislish da si izashao sa pravim zakonom za BORBU PROTIV MAFIJE U CG, kakav ima ITA (GDE MAFIJA MORA DA DOKAZUJE OTKUD IM SUMNJIVE PARE, A NE DA SDT JURI MILION PRIZNANICA, ZA SVAKU SHUSHU) – zar bi ti Milo Lopov dozvolio da izadjesh u javnost sa takvim pravim anti-korupcija zakonom?
    .
    .
    .
    Note: Svaka TI chast za shibicarenje da kao punokrvni Veliko-Albanac nastavljash u nedogled da vladash Crnom Gorom, Srpskom Spartom, sa svega 3% glasova, koristeci oborenu vladu, prvobitno formiranu putem KOALICIJE SA MILOM LOPOVOM I ELEKTRICHROM JOKOM, UZ NEPREKIDNU PRICHU O TVOJOJ KOBAJAGI ‘NEMILOSRDNOJ-NEPRESUSHNOJ BORBI PROTIV KRIMINALA’!!!! Alal vera, sto bi rekli u Tuzli.

  2. Ivi komentariše

    Kuš lopove, sa debilom lupežićem iz DZ u Beogradu! TI ĆEŠ DA RATUJEŠ KEPEČINO GNJIDAVA! 10 MILIONA!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.