Još jedna bruka za DPS: Marko Kovačević ostaje predsjednik opštine Nikšić, nisu imali dovoljno glasova za njegovu smjenu

2

Na predlog odbornik kolacije „Za budućnost Nikšića“ Ivan Zečević danas se nije glasalo o smjeni predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića.

Zečević je zatražio je da se sa dnenog reda ukloni tačka o razrješenju Kovačevića, koju je podnijela lista Za evropski Nikšić, jer, kako je kazao trenutno u Nikšiću ima mnogo drugih važnijih tema o kojima SO treba da raspravlja i donosi odluke.

Predlog za razrješenje podnio je Evropski tim za Nikšić zbog, kako stoji u predlogu koji je potpisalo 18 odbornika i odbornica, „nepoštovanja Ustava Crne Gore, povrede suvereniteta i teritorijalnog integriteta, izdaje državnih interesa, urušavanja ugleda države Crne Gore i poniznog i sluganskog odnosa prema institucijama druge države“.

Za predlog Zečevića glasali su odbornici vladajućih koalicija dok su odbornici liste „Za evropski Nikšić“ bili protiv.

Po DPS-u, sporna je bila posjeta Srbiji gdje je učestvovao na Odboru za dijasporu i Srbe u regionu kojom je predsjedavala Milica Đurđević Stamenkovski. Tu informaciju su objavile Vijesti uz pokušaj negativne konotacije a sa ciljem da predstave da je regionalna saradnja Srba sa Beogradom loša. Burne su bile reakcije na tekst Vijesti, na koji su se nadovezali i mediji bivšeg režima, gdje su kritikovali ovakav pristup ovoj temi i to nakon gotovo mjesec dana. Javnost je na kraju presudila da nema ništa loše u tome da Srbi iz Crne Gore sarađuju sa Srbima iz Srbije i Srbima iz regiona.

Šef Kluba odbornika „Evropski tim za Nikšić“ Boris Muratović kazao je da je očekivao da će se Kovačević makar izviniti zbog toga što je one koji su ga optuživali uporedio sa „ubicama ili potencijalnim ubicama djece sa Kosova“.

„Očekivao sam makar da će neko od vaših kolega iz suprotnog tabora ograditi se od toga i reći ‘mi ne mislimo tako'“, rekao je Murartović i dodao da posebno ljudi koji se nalaze na čelnim pozicijama moraju voditi računa šta govore.

Podsjetio je da se o smjeni već jednom raspravljalo i da tada njihov predlog nije usvojen, kao i da je jednom ta tačka maknuta sa dnevnog reda.

2 Comments
  1. qyu komentariše

    Ti DrPS-ovci se vise ni među ljude ne mogu ubrajat,na narednom popisu medju medju nacijonalna pripadnost i manjinski narodi treba ubaciti DrPS-ovac da znamo koliko ih ima.

  2. Komsija odozgo komentariše

    DPS moze Marka povući za ud.
    Marko je za njih princ Za ud!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.