Borovinić Bojović: Koalicija u Podgorici nije upitna, Glavni grad da krene putem političkog oporavka

0

Odnosi između stranaka pobjednica u Podgorici su isti kao i ranije, a koalicija za formiranje nove, demokratske vlasti nije upitna, već sasvim stabilna, ocijenila je Jelena Borovinić Bojović, nosilac liste okupljene oko Demokratskog fronta na lokalnim izborima 23. oktobra prošle godine.

– Pobjeda demokratskih snaga u Podgorici jedna je od najubjedljivijih pobjeda i jedan od najvažnijih događaja u procesu demokratizacije Crne Gore i razvlašćivanju DPS-a. Odnosi između stranaka pobjednica u Podgorici su isti kao i ranije, a koalicija za formiranje nove, demokratske vlasti nije upitna, već sasvim stabilna. Nakon uspostavljanja funkcionalnog Ustavnog suda i deblokade institucija i demokratskog procesa, pregovori će dobiti svoju kvalitetnu dinamiku i ubrzanje. Time će se ispuniti svi uslovi da Glavni grad konačno prodiše voljom građana i krene putem političkog oporavka i stabilizacije prilika – rekla je Borovinić Bojović.

Na lokalnim izborima u Podgorici Pokret Evropa sad osvojio je 13 mandata, koalicija okupljena oko Demokratskog fronta 11, koalicija oko Demokrata šest, dok je URA osvojila četiri mandata. Na ovim izborima DPS je osvojio 13 mandata.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.