Nulta tolerancija na srpstvo: Hrvatski domobran sjekirom napao komšiju, jer je puštao srpsku muziku!

0

Kazna od 16 mjeseci zatvora prijeti ratnom veteranu (58), pošto je sjekirom udario komšiju jer je puštao srpsku narodnu muziku u dvorištu, pišu hrvatski portali.

Prema optužnici koju je ovih dana protiv njega podiglo državno tužilaštvo, incident se dogodio prošlog maja oko 17 sati u Zagrebu.

„Nakon što je ušao u verbalni, a potom i fizički sukob sa komšijom, u namjeri da mu nanese teške tjelesne povrede, zamahnuo je sjekirom prema komšiji i udario ga njom u dlan lijeve ruke. Oštećeni je zadobio razderotinu dlana lijeve šake, prelom trupa pete kosti lijeve šake i povredu mišića i tetiva fleksora drugih prstiju u predjelu ručnog zgloba i ruke, čije su povrede teške prirode“, ističu tužioci u optužnici.

Optuženi kaže da je kobnog dana pio rakiju, dok su njegove komšije bile u dvorištu kuće i puštale srpsku narodnu muziku, što mu je smetalo, pa je otišao kod njih da ih upozori na to, a sa sobom je nosio i malu sjekiru kako bi ih zastrašio, a kako se navodi njegova namjera nije bila da bilo koga fizički povrijedi.

Ranjeni komšija, njegov otac i svjedok koji se tamo zatekao navode da je optuženi prvi došao držeći sjekiru u ruci u njihovo dvorište, da ih je psovao i govorio da će ih ubiti jer su Srbi, a sve iz razloga što su slušali srpsku narodnu muziku.

„Vidio sam da cijelo vrijeme zamahuje sjekirom prema meni pa sam podigao lijevu ruku u vazduh u namjeri da mu uzmem sjekiru, ali me je u tom trenutku komšija oštricom sjekire udario u dlan lijeve ruke. Krv je odmah počela da curi, zbog čega sam odveden u bolnicu u kojoj sam bio tri dana“, ispričao je napadnuti.

Tužioci, dakle, optužnicom traže 16 mjeseci zatvora, osam mjeseci bezuslovno i osam mjeseci uslovno. Optužnica je nepravosnažna, prenose mediji.

(Kurir.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.