DPS gubitnici nastavljaju sa napadima na SPC: Poslije debakla 2020. godine, Đukanović i sateliti opet nasrću na svetinje

1

Đukanović, njegova lažna stranka i sateliti se očigledno ni poslije dvije ipo godine od političkog debakla 30. avgusta 2020. godine nisu pomirili sa činjenicom da ih je napad na svetinje i SPC koštao gubitka apsolutne vlasti i ničim zasluženih privilegija. Autokratska vlast jednog čovjeka i njegove mafiokratije je bezumno krenula krajem 2019. godine da poslije pljačke državnog i društvenog bogatstva udari i na svetinje i imovinu SPC, pa je u nemogućim uslovima i na nefer izborima pretprjela istorijski poraz.

Dokaz da u tim kriminogenim strukturama nema ni zrnca morala i odgovornosti, ni naznaka pokajanja ali ni u tragovima unutrašnje snage za reformom i priznanjem grešaka iz prošlosti, jeste i ponašanje njihovih političko-propagandnih punktova i istaknutih pojedinaca, koji sve ovo vrijeme od septembra 2020. godine gotovo svakodnevno i dalje udaraju na SPC, njeno sveštentsvo i vladike, optužujući ih za rad protiv države Crne Gore. Nakon usvajanja izmjena Zakona o slobodi vjerosipovijesti i ispravljanja nepravde, 4/5 septembra 2021. godine Đukanović je na Cetinju lično komandovao i udarom na demokratski i ustavni poredak, pokušavajući da spriječi ustoličenje mitropolita crnogorskog Joanikija. I tu je doživio debakl, a njegov savjetnik Veljović završio ponižen sa lisicama na rukama.

Potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC i uređivanje odnosa države Crne Gore sa tom institucijom nije bilo dovoljno Đukanovićevoj mafiokratiji i medijsko-političkoj posluzi da nauči lekciju, pa je u nedostatku bilo kakve vizije daljeg političkog djelovanja nastavilo sa gubitničkim i očajničkim pokušajima da konstantnim izazivanjem tenzija i proizvodnojom haosa, koje prati širenje mržnje prema SPC, pokuša da spasi sebe neizbježnog: nestanka sa javne i političke scene, a onda i krivično-pravne odgovornosti za sva nepočinstva.

Sa istom destruktivnom politikom ljudski i politički očajnici nastavljaju i danas. Gotovo svakodnevno u susret predstojećim predsjedničkim izborima u propagandnim punktovima Đukanovićeve mafije izlaze tekstovi kako se očekuje “miješanje SPC u izborni proces“, najavljuju se novi “nasrtaji na Crnu Goru“, a gubitnik Đukanović se predstavlja opet kao neko ko je jedini “suparnik SPC“. U nedostatku iole ozbiljnijih domaćih sagovornika koji bi zastupali te somnabulne teze, Đukanovićeva mafija angažuje “drugosrbijanske zvijezde“ koji su za sitan novac spremni da i dalje podupiru propalu kriminogenu DPS strukturu.

“Nijesam imao susret sa Milom Đukanovićem, niti je on bio zainteresovan, a nijesam ni ja. Ne želim nikom nikakvo zlo. Čovjek je predsjednik države i jedne jake partije, to moramo uvažiti. Kao i godine provedene na vlasti. Ipak, mislim da je vrijeme da ode sa funkcije“, rekao je mitropolit Joanikije u nedavnom nastupu na jednoj TV, dodajući da je Đukanović stupio u kontakt sa njim preko Belvedera.

„Tu se pojavio kao vođa pokreta koji je trebalo da sruši Mitropoliju“, kazao je mitropolit Joanikije.

 

 

 

1 Comment
  1. Sparta komentariše

    Svi iz DPSa i satelita njihovih u red stanite da nam se napušite..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.