Obradović: Mega važnija od Žalgirisa; Barać: Partizan najbolja napadačka ekipa u Evropi

0

„Parni valjak” melje, ali i ubitačni ritam melje Partizan. Izabranici Željka Obradovića su vezali pet pobjeda u svim takmičenjima. Međutim, danas u ranim jutarnjim časovima su se vratili sa dalekog puta iz Kaunasa, već noćas će trenirati u kultnoj novobeogradskoj dvorani „Ranko Žeravica” gdje ih u nedjelju od 18.30 sati čeka duel 18. kola ABA lige sa gradskim rivalom Megom.

Očekuje nas veoma teška i važna utakmica. Imamo iskustvo od prošle godine sa Megom koje nas opominje i sigurno da moramo ući u taj meč maksimalno pripremljeni. Mlada su i ambiciozna ekipa koja će sigurno dati sve od sebe protiv nas. ABA liga je za nas važna i ova utakmica je čak i važnija nego ona koju smo sinoć dobili u Kaunasu”, istakao je Obradović.

Mega nakon lošeg starta sezone igra sve bolje i bolje, vezala je četiri trijumfa i u zoni je plej-ofa.

Partizan je trenutno najbolji napadački tim u Evroligi. U poslednje vrijeme igra izvanredno u oba pravca i kao rezultat toga pobjeđuje većinu protivnika u oba takmičenja sa ogromnom razlikom. Ova utakmica je za nas veliki ispit, ali i veliko zadovoljstvo. Pozivam sve ljubitelje košarke da dođu i da uživaju u košarci”, rekao je trener Mege, Marko Barać.

Rezultati i satnica: petak: Split – Zadar 89:85, subota: MZT – Cedevita Olimpija (17), Budućnost – FMP (19); nedjelja: Crvena zvezda – Igokea (16.30), Mega – Partizan (18.30), SC Derbi – Mornar (20.30); ponedjeljak: Borac – Cibona (18).

Trenutni plasman: Partizan 15-2, Crvena zvezda 15-1, FMP 12-5, Cedevita Olimpija 12-4, Budućnost 11-6, Zadar 9-9, SC Derbi 8-9, Split 7-11, Mega 7-10, Cibona 6-11, Igokea 5-11, Mornar 5-11, Borac 4-13, MZT 2-15.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.