Crveno-bijeli italijanske rane liječe protiv dojučerašnjeg trenera

0

Nije ova sedmica tekla u najboljem redu za Crvenu zvezdu. Crveno-bijeli su poraženi na oba gostovanja u Italiji u okviru duplog programa Evrolige. Rane iz duela sa Virtusom i Olimpijom Milano, Branko Lazić i drugovi će probati da zaliječe na utakmici 18. kola ABA lige protiv Igokee.

Igokea je dobar tim sa brojnim vrlo iskusnim i kvalitetnim igračima i njihovo mesto na tabeli nije u skladu sa onim šta taj tim može. U međuvremenu su promenili trenera i tim će sigurno pozitivno reagovati. Igraće sa mnogo energije, htenja i želje. Na tu energiju moramo da odgovorimo na pravi način, da uhvatimo ritam i da dođemo do pobede u periodu u kome nismo imali vremena mnogo da treniramo i da radimo“, rekao je trener crveno-bijelih, Duško Ivanović.

Aleksandrovčani ove godine igraju ispod svih očekivanja. Vezali su čak sedam poraza u ABA ligi.

Očekuje nas gostovanje Crvenoj zvezdi u Beogradu. Sigurno da znamo o kakvom timu se radi, evroligaški tim, sa sigurno najvišim mogućim ambicijama u svim takmičenjima. Tako da oni su na svom terenu apsolutni favoriti, ne samo protiv nas nego protiv bilo kog protivnika. Međutim naš zadatak i cilj koji smo postavili je da odemo tamo i odigramo dobru košarku i pokušamo neke stvari koje nisu bile dobre ispravimo”, rekao je trener Igokee, Vladimir Jovanović.

Mladi trener odlično zna vrline i mane Crvene zvezde, pošto je tekuću sezonu počeo uprvao na klupi kluba sa Malog Kalemegdana.

Kao što sam rekao zaista sjajan tim, puno fenomenalnih pojedinaca. U poslednje vrijeme igrali su fenomenalno, imali su ta dva vezana poraza u Evroligi, međutim to apsolutno ne mijenja ništa u smislu da su i dalje fenomenalan tim koji igra košarku u oba pravca i protiv njih neće biti lako igrati”, dodao je Jovanović.

Rezultati i satnica: petak: Split – Zadar 89:85, subota: MZT – Cedevita Olimpija (17), Budućnost – FMP (19); nedjelja: Crvena zvezda – Igokea (16.30), Mega – Partizan (18.30), SC Derbi – Mornar (20.30); ponedjeljak: Borac – Cibona (18).

Trenutni plasman: Partizan 15-2, Crvena zvezda 15-1, FMP 12-5, Cedevita Olimpija 12-4, Budućnost 11-6, Zadar 9-9, SC Derbi 8-9, Split 7-11, Mega 7-10, Cibona 6-11, Igokea 5-11, Mornar 5-11, Borac 4-13, MZT 2-15.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.