DPS odlično trgovao za „zornu Crnogorku“: Žena advokata Duška Markovića i članica DPS-a dogovorena za sudiju Ustavnog suda!

11

Demokratska partija socijalista (DPS) imala je uspješan dan kad je u pitanju politička trgovina sa kandidatima za sudiju Ustavnog suda.

Podršku članova Kolegijuma Skupštine i Ustavnog odbora dobile su tri kandidatkinje – Momirka Tešić, Snežana Armenko i Dragana Đuranović.

Kako BORBA nezvanično saznaje, Đuranovićeva je žena izvjesnog Vladana Đuranovića, advokata koji je zastupao Duška Markovića u slučaju komentara na portalu Vijesti.

Sud je tada pokrenuo postupak protiv bivšeg načelnika Odjeljenja za organizovani kriminal Predraga Šukovića, zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti tadašnjem potpredsjedniku Vlade Dušku Markoviću. Događaj se desio tokom mandata Vlade Mila Đukanovića.

Đuranovićeva je takođe i članica Demokratske partije socijalista ali je to očigledno nije spriječilo da se javlja tri puta na konkurs za sudiju Ustavnog suda, koji bi po pravilu trebao da bude najnezavisnija institucija u Crnoj Gori oslobođena političkog djelovanja

Đuranovićeva je prilikom saslušanja podsjetila da se žalila na odluku o njenom razrješenju sa funkcije zaštitinice imovinsko-pravnih interesa države i da je sud donio presudu u njenu korist, ali ona još nije pravosnažna.

Rekla je da pošto su se svi izjasnili o nacionalnosti i ona želi da kaže da je Crnogorka i to „zorna“.

Đuranović je ponovila da ima člansku partiju DPS-a, podsjećajući da je na ranijem saslušanju to izazvalo reakcije.

„Nikada svoj profesionalizam ne bih stavila ispred partijskog stava, zato nijesam bila član nijednog visokog organa partija. U momentu kada bih bila izabrana za sudiju Ustavnog suda to moje članstvo ne bi dolazilo u obzir. Kao član Ustavnog suda ne bih mogla da budem član partije, već bi predsjednik morao da me razriješi. Moja partijska pripadnost ne bi uticalo na suđenje, a to je profesionalizam“, rekla je Đuranović.

11 Comments
  1. Miki komentariše

    Intelektualci prodatih i zarobljenih duša medju njima i ovaj kandidat za ustavni sud Dragana Djuranović
    sahranjuje žive gradjane zbog sljepila i odanosti gospodarima bivšeg režima .
    A Milojko Spajić je pretedent za predsjednika i namjera za nastavak bivšeg režima i sve je to malo za gradjane kukavice iz CG.

  2. ljilja komentariše

    Muz joj brat od strica Draska Djuranovica.Mogu pomisliti kolika je kolicina srbomrznje u toj porodici.Cus,da joj vjerujemo u objektivnost.Ako bude izabrana,a oce,DPS ce imati odanog vojnika.

  3. crni komentariše

    DPS trgovao odlicno a DF im tu trgovinu platio jer ce dici ruke za ovu klosarku, da se ne cudimo posle ako nas opet budu progonile Milove sudije. Neka je gospoda ne izglasaju jer bez njihovih glasova nema ove niti jedne druge sa clanskom kartom. Zajebase sa ovim izborom i Zdravinja.

    1. q,u komentariše

      DF je postrani vaših Evropa sad sreće nikad govnanja sa Demikratama i URA mafijom zato fack off.

  4. Ljubo komentariše

    Ko stara prasica.

  5. markov komentariše

    a šta ćemo s tim što je ova Armenko bratanična Peđe Bulatovića (to je OK ili je i to kontra strana ove trgovine)? jesmo li se i za to borili ? Vi izgleda mislite da jesmo, ali ima nas koji nijesmo i nećemo ništa oćutati !

  6. Lemi komentariše

    Taster poslanici iz DFa ce i za ovo glasati.

    1. Q komentariše

      Kao ostali neće ?!

  7. q,u komentariše

    Za tu nacističku sudiju obavezno zadnje glasati jer će vas DPS prevariti kod glasanja,njima samo ona toliko luda treba da se haos nastavi.

  8. Bure komentariše

    Ovakvi likovi ce da sude Bratickoj koja je jedina imala hrabrosti da odma pocisti koritase…

  9. Q,u komentariše

    Zato je Zdravko Govno Krivokapić počistio sve srpsko još mu Bratićka ostala da završi posao povjerenog od DPS-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.