Vesna Medenica prvo pokušala da se ubije, a sada se brani da joj sve namješteno zbog “privlačenja birača“

0

U avgustu 2020. godine u susret istorijskim parlamentarnim izborima na kojima je DPS doživjela politički slom i izgubila apsolutnu vlast poslije više od tri decenije, Vesna Medenica je bila na vrhuncu moći. Kao jedan od najvažnijih šrafova mafiokratskog režima i dugogodišnja šefica u metastaziranom i korumpiranom pravosuđu, sa Bjelasice je poručila da joj je cilj da digne konja na zadnje noge, te da joj  “ništa nije do sada ostalo neosvojivo pa neće ni to“. I digla ga je. U isto vrijeme njen sin Miloš Medenica je u poruci policajcu Laloviću naručivao kokain, a vozaču njegove majke napisao: „Dackule brate, pitaj ima li još, valjaće mi sad kad krenem po sela u kampanju. Tamo se pije, nemam kud praznih džepova ići“, piše 14. avgusta 2020. godine, dvije sedmice prije posljednjih parlamentarnih izbora.

Podsjećamo, bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, osumnjičena da je dio kriminalne organizacije na čijem čelu je, prema krivičnoj prijavi Specijalnog državnog tužilaštva, njen sin Miloš Medenica, pokušala je da se ubije u Kliničkom centru Crne Gore, potvrđeno je BORBI iz policije 20. aprila prošle godine. Prema našim informacijama, Medenica je pokušala sebi da prereže vrat i bila je izuzetno nestabilnog psihičkog stanja, što je i dovelo do pokušaja da sebi oduzme život. Juče je kazala tokom kontrole optužnice u Višem sudu, da je “ optužuju njena karijera i uspješnost“, te da nema dokaza protiv nje.

“Optužnica se temelji na prepotstavkama. Ne možemo za ovako ozbiljna krivična djela optuživati nekog ko je gradio karijeru u pravosuđu 40 godina. Istrajaću ja u ovome jer ova optužnica nije želja za razračunavanje sa visokom korupcijom, ali jeste želja da se pridobiju birači“, rekla je Vesna Medenica. Njena izjava je značajna zbog svojesvrsnog priznanja da njeno hapšenje “pridobija birače“, što jasno ukazuje na totalan slom mafiokratskih stranaka, organizacija i pojedinaca, koje su konačno u apsolutnoj manjini. Ta činjenica je poznata i Medenici, pa je zbog toga i rekla da njeno utamničenje „pridobija birače“, jer su građani u ogromnoj većini željni konačnog zadovoljenja pravde i privođenja k’ poznaniju prava svih onih koji su decenijama uništavali državu i sve njene institucije. A među svima njima, Vesna Medenica zauzima posebno i istaknuto mjesto.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.