Vojinović: Smijenjena četiri direktora škola

2

Ministar prosvjete Miomir Vojinović smijenio je tri direktora osnovnih škola i jednog srednje škole zbog toga što nijesu izvršavali radne zadatke ili nijesu imali adekvatno obrazovanje za te pozicije.

Vojinović je kazao Pobjedi da je na početku svog mandata obećao da će ažurno pratiti rad direktora obrazovno-vaspitnih ustanova i savjesno donositi odluke na osnovu njihovog rada.

“Smijenjena su tri direktora osnovnih škola i jedan direktor srednje škole”, rekao je on.

Razriješena je direktorica Srednje mješovite škole u Andrijevici, u skladu sa zakonom.

Objašnjava da su se stekli uslovi za razrješenje u skladu sa Opštim zakonom o obrazovanju i vaspitanju zbog neizvršavanja radnih zadataka. U JU OŠ Braća Ribar, u Zatonu, direktor je smijenjen zbog neispunjavanja uslova u pogledu nivoa kvalifikacija. Zbog neispunjavanja radnih obaveza, smijenjena je direktorica JU OŠ Vuk Karadžić u Beranama.

Direktorica JU OŠ Drago Milović smijenjena je jer nije ispunjavala formalno-pravne uslove navedene u konkursu za izbor direktora.

2 Comments
  1. Sloboda komentariše

    Znamo da je za sva zaposljavanja u vrijeme diktature jedini uslov bio pripadnost drpsu i njegovim satelitima.
    Zato sto prije sudski epilog treba da dozivi jedini genocidni projekat na tlu Evrope od II sv.rata, sracunat na eliminaciju i progon jednog naroda, Prepoznavanje po terenu.
    Dok svaki šraf iz projekta Prepoznavanje Srba po terenu ne bude procesuiran, pravda nije zadovoljena.
    Potreba za procesuiranjem je jos veca kad se sagleda drskost i upornost kojom se sprovodi projekat. Cak i poslanica u Skupstini sa govornice negira postojanje Srba u CG i naziva ih pogrdnim nazivom posrbice. Srbi jos nisu dobili satisfakciju u vidu sudske presude protiv te poslanice zbog vrijedjanja, omalovazavanja, sirenja vjerske i nacionalne mrznje. Mada dijela fasizma ne zastarijevaju i pocinioci se mogu goniti bilo kada, pravovremenost presude i saznanje javnosti da takvi sjede u zatvoru mnogo utice da se takva dijela vise ne ponove
    Zato je zadatak svih partija i udruzenja, bilo politickih ili nevladinih da stite dostojanstvo kako covjeka tako i nacionalne, vjerske ili bilo koje skupine od istrebljenja, progona, unistenja, omalovazavanja, vrijedjanja i zato oni imaju zadatak da pokrenu postupke protiv svih prepoznavaca sa terena i poslanika koji pozivaju i podstrekavaju fasisticko-genocidna djelovanja

  2. Dragan komentariše

    Odličan je za 1948.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.