Ponovo minimalac Barse: Pedri je morao da pomogne

0

Treći put u poslednjih sedam dana je Barselona pobijedila sa 1:0. Poslije Hetafea i Real Sosijedada na Kamp Nou, minimalcem je skinut skalp domaćinu Đironi u lokalnom derbiju.

Barsa je novom pobjedom nastavila liderski sprint i pojačala pritisak na Real Madrid kojem na polovini prvenstvene trke bježi šest bodova i koji sjutra dočekuje opasni Real Sosijedad. Ćavijevom timu ide mnogo bolje nego što se to očekivalo uoči sezone… Čak i kada se suočava sa kadrovskim problemima.

Barselona je danas gostovala Đironi bez prve zvijezde Roberta Levandovskog koji je odrađivao poslednji meč suspenzije, a već poslije dvadesetak minuta igre je izgubila ponajboljeg igrača Usmana Dembelea koji se povrijedio. Ćavi nije imao kud i na teren je morao da pošalje Pedrija. Maldi ofanzivac je počeo meč na klupi jer je osjećao posljedice lakše povrede, a svakako mu je bio potreban predah jer je u prethodne dvije i po godine za Barsu odirgao nevjerovatnih 99 utakmica.

Ali od odmora nije bila ništa, ušao je umjesto Dembelea i jubilarni 100. meč u dresu Barse krunisao golom vrijednim pobjede.

Barsa je dobro počela ali se Dembele u 24. minutu uhvatio za ložu prilikom jednog sprinta i Ćavi je morao da ga mijenja. Stepen povrede će se utvrditi u narednim danima, ali s obzirom na Dembeleovu sjajnu formu u poslednje vrijeme i istoriju povreda, mogao bi ovo da bude ozbiljan udarac za Katalonce.

Imala je Barsa kontrolu lopte i dešavanja na terenu ali nije uspijevala da stvori čiste šanse i do poluvremena nije probila bedem lokalnog rivala. Nastavio je Ćavijev tim sa strpljivom igrom u drugom poluvremenu i poslije sat vremena igre je napokon došao do gola.

Pritisak je urodio plodom, Barsa je osvojila lopti i brzo pomijenila stranu, Alba ubacio sa lijevog krila na peterac gdje golman Gazaniga nije uspio da otkloni opasnost već je namjestio loptu na nogu Pedriju koji je pogodio praznu mrežu.

Kako je meč odmicao, Barselona nije uspijevala da dođe do drugog gola i da zatvori utrakmicu. Rafinja je propustio najbolju priliku i umalo da stigne kazna. Ali baš kao i nedavno protiv Real Sosijdada, prvo ju je spasao Mark Andre Ter Štegen sjajnom odbranom Vilji u 85. minutu. A potom je Ivan Martin promašio zicer i šansu da spasi Đironu poraza.

Barsa je imala i sreće na kraju ali je ipak zasluženo slavila i nastavlja da vodi šampionsku trku. S obzirom na uslove u kojima radi od dolaska u klub, čini se da Ćavi izvlači maksimum i da bi mogao ovu sezonu da završi velikim uspjehom.

Rezultati 19. kola La Lige – petak: Almerija – Espanjol 3:0 (1:0) /Suares 21, Baptistao 61, Portiljo 77 – Hoselu 90+3/, subota: Kadiz – Majorka 2:0 (2:0) /Bongonda 10, Fernandes 38/, Đirona – Barselona 0:1 (0:0) /Pedri 61/, 18.30: Sevilja – Elče, 21: Hetafe – Betis; nedjelja od 14: Valjadolid – Valensija, 16.15: Osasuna – Atletiko Madrid, 18.30: Selta – Atletik Bilbao, 21: Real Madrid – Real Sosijedad.

(mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.