Budućnost u Radanovićima uspješnija od Jezera

0

Drugi prijateljski susret na crnogorskom primorju, a treći od početka priprema i nova pobjeda. Nakon trijumfa nad Rodanžom (4:0) i poraza od Arsenala (3:1), Budućnost je, na pomoćnom terenu OFK Grbalj u Radanovićima, savladala Jezero rezultatom 3:1.

Plavo-bijeli su od početka do kraja bili mnogo bolji rival, pitali su se za sve na terenu, a golove su postigli Balša Sekulić u 18. minutu, Zoran Petrović dva minuta kasnije iz penala i Vladimir Perišić u 56. minutu, dok je strijelac za Jezero bio Pajović u 74. minutu.

Prvenstveno, mislim da smo na fizičkom planu ostvarili cilj koji je bio po rasporedu za ovu nedjelju. Kao i na prethodne dvije utakmice, šef je momke podijelio u dvije grupe kako bi podijelili teret, ravnomjerno raporedili snagu i odradili dobar trening. Mislim da smo u tome uspjeli”, rekao je Vladan Savić, prvi saradnik šefa stručnog štaba podgoričkog kluba, Miodraga Džudovića za klupski sajt.

Naš tim je od početka kontrolisao utakmicu, želio da što prije postigne gol koji je došao u 18. minutu – Luka Mirković je odlično prekinuo akciju protivnika na sredini, dodao loptu do Petrovića koji je sa dvadesetak metara šutirao u rašlje, a nakon što je golman krajnjim naporom nekako uspio da zaustavi loptu, Sekulić je snalažljivo prikucao za 1:0.

Prva naredna akcija i stigao je penal – igrao se 20. minut kada su kombinovali Petrović i Sekulović po lijevoj strani, novajlija iz Mornara je izborio penal, a siguran sa bijele tačke bio je upravo Petrović.

Budućnost je do kraja prvog dijela stvorila još dvije odlične situacije, ali Petrović u 26. nije bio najprecizniji nakon akcije sa Ignjatovićem, dok je u 31. minutu 16-godišnji Tomašević nakon kornera Lusera gađao malo iznad prečke. Plavljani su u prvom poluvremenu svega dva puta uputili udarac na gol Podgoričana, ali je to bilo daleko od opasne situacije.

„Plavi” su prvo poluvrijeme odigrali u sastavu Pavličić, Ignjatović, Tomašević, Vladan Adžić, Ražnatović, Sekulović, Mirković, Lusero, Petrović, Knežević, Sekulić (od 30’ Damjan Mugoša), dok su u drugom dijelu igrali Dragojević, Vuković, Dakić, Simić, Novović, Terzić (od 80’ Perović), Dašić, Vasilije Adžić, Grbić, Krivokapić i Perišić.

I na taktičkom planu smo izgledali mnogo bolje nego na prethodnom meču, ispravili smo dosta nekih stvari koje nisu bile dobre na utakmici sa Arsenalom. Generalno, iza nas je dobra provjera i dobar rezultat”, rekao je Savić.

I drugi dio je protekao u plavo-bijelom tonu, a gol je došao u 56. minutu. Sjajno su kombinovali mladići u sastavu i dalje aktuelnog osvajača Kupa Crne Gore. Šesnaestogodišnji Vasilije Adžić, godinu dana stariji Krivokapić, te 18-godišnji Vuković, uslijedio je centaršut Vukovića i realizacija glavom takođe 18-godišnjeg Perišića.

Tim sa stadiona pod Goricom je non-stop gurao loptu naprijed, a nova sjajna akcija je uslijedila u 69. minutu. Krivokapić je odlično povukao kontru, izbacio je Terzića na lijevoj strani, koji je ušao u šesnaesterac, majstorski vratio Adžiću, a talentovani vezista je iz prve pogodio stativu.

Nakon toga, uslijedila je kazna i to iz prekida. Pajović je u 74. minutu bio najviši u kaznenon prostoru, nakon kornera Jezera. Do kraja meča, Budućnost je još dva puta zaprijetila, oba puta Perišić. Mladi napadač je pokušao da lobuje nakon lijepe lopte Adžića kroz sredinu u 76, dok je u finišu utakmice izblokiran nakon akcije Grbića i Terzića.

Najviše me raduje činjenica što su mlađi igrači, koji su priključeni prvom timu, pokazali određeni kvalitet i da mogu da konkurišu za sastav. Takođe, novi igrači koji su došli su pokazali da imaju određeni kvalitet i mislim da će kroz naredni period sve biti na zavidnom nivou”, jasan je Vladan Savić.

Budućnost naredni prijateljski meč igra 2. februara, a protivnik na pomoćnom terenu OFK Grbalj je Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.