Medvedev o Zelenskom: Stvorenje u zelenoj košulji halucinira!

0

Dmitrij Medvedev, zamjenik predsjednika Savjeta bezbednosti Ruske Federacije, uvjeren je da Ukrajina i njeno sadašnje rukovodstvo potpuno zavise od Zapada. Prema njegovim riječima, „bez njih, ni Ukrajina ni Zelenski i njegova banda neće preživjeti ni dan“.

Medvedev smatra da reči ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog da nije zainteresovan za susret i pregovore sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom imaju jedinstven cilj – da dobije veću pomoć od Zapada.

Moskva je više puta nagovijestila da je spremna za pregovore, ali ih je Kijev zakonom zabranio. Zelenski je ranije na samitu G20 rekao da „neće biti Minska 3“, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da te riječi potvrđuju stav Kijeva i njegovu nespremnost za dogovore.

Zapad stalno poziva Rusiju na pregovarački sto za šta Moskva pokazuje spremnost, ali taj isti Zapad ignoriše konstantno odbijanje Kijeva da pregovara.

„U pitanju je pravi psihološki problem, koji bi uskoro mogao da preraste u psihijatrijski. Spolja besmislene izjave pacijenta u zelenoj majici imaju specifičan cilj – njima opravdava nove poklone“, zaključio je Medvedev.

„Hajde, donosite odluke što pre. Još uvijek sam živ i sve kontrolišem. Dajte mi još oružja i para, još više, jer naš neprijatelj je nerazuman, podmukao i opasan. Ali ja se neću predati, mnogo sam jak, nema pregovora, nema kontakata. Iskren da budem, neprijatelj skoro da me se i plaši“, ironično je „citirao“ riječi ukrajinskog predsjednika.

Medvedev je dodao da „stvorenje u zelenoj košulji halucinira i već uveliko vjeruje svojim paranoičnim zabludama, a njegov delirijum snažno utiče i na ljekare, koji redovno posećuju pacijenta sa odeljenja 404 i daju mu novac, oružje i riječi podrške kojim stimulišu njegovo stanje zablude“.

Predsjednika Zelenskog je nazvao „cirkuskim psom“, pudlicom koja leži kod nogu dresera i koje promuklim glasom ponavlja da nema o čemu da priča i nema sa kim da pregovara: „Ja sam moćan komandant, prekaljen u bitkama, veliki državnik, šef države,  ličnost svijeta univerzalnih razmjera“.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.