Medvedev se pita režim u Kijevu: Šta će vam podmornice, kada uskoro nećete imati izlaz na more?

0

Zamjenik predsjednika Saveta bezbjednosti poručio je da razumije potrebu Kijeva da od svojih saveznika traže avione, ali da im podmornice neće biti potrebne.

Kijevskom režimu će uskoro biti oduzet pristup moru, napisao je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući izvještaje da je Ukrajina zatražila podmornice od Njemačke.

Ranije je „Špigel“ objavio da zamjenik ministra spoljnih poslova Ukrajine Andrej Meljnik zahtijevao da Njemačka isporuči borbene avione, ratne brodove i podmornice Ukrajini.

„Dobro, avioni su nekako razumljivi. Istina, normalnih pista praktično nemaju, a nebo nad Ukrajinom smo zatvorili. Ali podmornice – one su im stvarno potrebne. Pogotovo ako uzme u obzir da  kijevski režim uskoro neće imati izlaz na more“, ironično je zaključio Medvedev.

Prema njegovim riječima, konstantno „moljakanje“ će se završiti tako što će se Ukrajinci naći na čamcu usred Dnjepra pjevajući „Yellow submarine“, a podmornica će biti u boji ukrajinske zastave.

Njemačka vlada je potvrdila da će Ukrajini da pošalje 14 „leopard“ tenkova, javlja kabinet Nejmačke i potvrđuje da će drugi evropski partneri takođe poslati tenkove Kijevu.

(Politika.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.