„Principijelni“ SNP: Minirali Lekića za premijera pa ga sad guraju u predsjedničku trku

6

Socijalistička narodna partija Crna Gore, nakon što su propali pregovori o formiranju 44. Vlade na čelu sa Miodragom Lekićem pokušavaju svojim izjavama da mu se navodno oduže što nije sjeo u fotelju predsjednika Vlade. Čelnici ove partije kontinuirano pozivaju parlamentarnu većinu od 30. avgusta zajedno sa ostalim vanparlamentarnim političkim akterima da se okupe i svi podrže predsjedničku kandidaturu za Miodraga Lekića.

Lekić se, što je interesantno, nije oglašavao povodom ove ponude, već je njegovo poslednje obraćanje bilo upravo namijenjeno napadu na URU i SNP jer su oni bili ti koji su, makar prema njegovim riječima, bili oni koji su i minirali dogovor parlamentarne većine oko formiranja nove Vlade. Po planu, URI i SNP-u je trebalo da pripadne 10 ministarstava, Demokrate bi dobile šest a i iz njihovog poslaničkog kluba bi došao predsjednik Vlade, dok bi Demokratskom frontu pripalo 3 resora u toj Vladi.

Lekić je nakon propasti pregovora izašao i kazao da su URA i SNP već od prvog sastanka minirali pregovore.

„Zbog crnogorske javnosti dužan sam da demantujem navode Dritana Abazovića da se pitanju formiranja nove vlade prišlo neozbiljno. Naprotiv, ponuđen je ozbiljan metod rada na bazi već dogovorene strukture vlade i programskih pravaca koji su prethodno potpisali 41 poslanik. Na tim osnovama sam na prvom sastanku 4. januara ponudio da u sledećiih 15 dana, ozbiljnim i vrlo intezivnim radom – mojih sastanka sa pojedinačnim strankama i na zajedničkim sastancima, sve zajednički finalizujemo, dakle kadrovski i programski. Sve na demokratski i javan način“, kazao je on.

Lekić dodaje, da je teško racionalno razumjeti miniranje svega od strane predstavnika URE i SNP-a.

„Svakom političkom subjektu je takođe ostavljena demokratska mogućnost da tokom rada, pa i na samoj sjednici odlučivanja u Skupštini, eventualno odustane od glasanja izbora i povjerenja novoj vladi, ako smatra da zato ima razloga. Ponuđena pravila su bila demokratska i javna, pa je teško razumjeti racionalnim putem miniranje svega od strane predstavnika URE i SNP-a već na prvom sastanku, što je zatim sve potvrđeno i javnim stavom predsjednika URE“, rekao je Lekić.

Međutim, te poruke očigledno nisu čuli predstavnici Socijalističke narodne partije koji uporno nastavljaju da pozivaju većinu na dogovor i da podrže njegovu kandidaturu.

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković kazao je danas na press konferenciji da su u razgovorima sa građanima shvatili da postoji želja za kandidatom koji će pobijediti DPS na narednim izborima.

„Uvjeren sam i izvori mi govore da će kandidat DPS-a bude Milo Đukanović. Ako se ne kandiduje to znači da zna da će biti pobijeđen. Zbog toga pozivam da se izađe na izbore i da naš zajedničkl kandidat pobijedi u prvom krugu“, naglasio je Joković na pres konferenciji.

Ponovo je pozvao političke partije da svi dođu u parlament i da zakažu razgovore da se jedinstveno nastupa i pobijedi.

„Dobar kandidat bi bio Miodrag Lekić koji je pokradenim izborima izgubio mjesto predsjednika“, naglasio je.

6 Comments
  1. Bokelj komentariše

    Ovaj Joković misli da je Miodrag Lekić ovca za šišanje. Jokoviću ti si, kao i tvoji najbliži sarasnici, poput onih robota u svemiru, završio svoju misiju. Izgubio si kontakt sa zemljom (bazom) i sada možeš slobodno da uživaš u beztežinskom stanju dok se uskoro ne ugasiš.

  2. qyu komentariše

    Milan Knezević je ovom somu lijepo rekao:“Df će imati svog kandidata a vi ako hoćete podržite.“

  3. Sparta komentariše

    Kako je samo jadan ovaj Joković..izdajnička SNP…

  4. Lika Andrija komentariše

    Vi ni cenzus preći nećete jer ste otišli u zagrljaj Milu! Sram vas bilo!!!! Sada vam je Lekić dobar??? Ne, idite vi sa Dritanom!

  5. Zalcman komentariše

    Jokoviću treba odati priznanje za glupost hahah

  6. Bajro komentariše

    Ovu kopilad treba žestoko kazniti na izborima. Da nije bilo SNP ni Milo nebi ovoliko vladao. Izem ti tu partiju kad je spala na nepismenog čovjeka. Dakle,birači snp a ruke vam osušile ako ih budete više birali. Zar nema boljih ?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.