Vučević: Vučić nas obavijestio o razgovorima oko tzv. Kosova i sastanku sa međunarodnom „petorkom“

2

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, na današnjoj sjednici Vlade Srbije, informisao je premijerku Anu Brnabić i članove Vlade o razgovorima oko tzv. Kosova i sastanku sa međunarodnom „petorkom“, koji je održan u petak, saopštio je danas ministar odbrane Miloš Vučević.

„Na današnjoj sjednici Vlade Republike Srbije, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić informisao je predsjednicu Vlade i članove Vlade o razgovorima oko Kosova i sastanku sa međunarodnom ‘petorkom’, koji je održan u petak“, naveo je Vučević na Instagramu*.

Predsjednik Srbije prisustvovao je sjednici Vlade Srbije, na poziv premijerke Ane Brnabić.

Sastanak sa zapadnom „petorkom“, predsjednik je opisao kao jedan od najtežih dana za Srbiju. Istakao je da je „zbog onoga što nas čeka u budućnosti“, potrebno jedinstvo.

U 20 časova, Vučić će se obratiti javnosti iz zgrade Predsjedništva Srbije, saopšteno je juče iz Službe za informisanje predsjednika.

Vučić je sinoć imao sastanak sa najbližim saradnicima u sjedištu SNS-a. Prema pisanju medija, na sastanku je bilo nesuglasica i poziva da se odbiju pregovori sa SAD i EU. Na te nesuglasice je, kako se navodi, reagovao predsjednik Vučić i rekao da ako neko misli da može bolje od njega da vodi državu, on je spreman da im to prepusti i potom otišao sa sastanka.

Jedan od čelnika Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić je nakon sastanka izjavio za TV Pink da ako predsjednik Vučić ostane pri svome da podnese ostavku, to bi bio kraj Srpske napredne stranke i kraj karijere koju je SNS imao na političkoj sceni Srbije.

Nakon toga slijedi, smatra, nešto što je, kako je rekao, „najcrnji i najgori scenario za Srbiju“ koji ne smije ni da zamisli.

 

(sputnjik)

2 Comments
  1. Milovan komentariše

    Maksimalna podrška predsedniku, moramo svi pomoći predsedniku da izdrži pritiske i spasi Srbiju. Jedini čovek u regionu koji svim svojim bićem se bori za mir. Srbija je napredovala jer je imala jakog predsednika…

  2. Srdjan Lonchar komentariše

    Botu, vidim da ste se svi raspisali sluzeci skoro identicne recenice: Maksimalna podrska AV. Samo on i niko drugi moze da nas spasi. On se bori danju, nocu, svim svojim bicem!!
    .
    .
    .
    Koliko imash godina? Kako mozesh da znash, za ime Boga da se on bori „SVIM SVOJIM BICEM“ ili sa 1/2 svog bica?

    Ovde se ne radi o SPC, o Patrijarhu Pavlu.

    Chovek je do proslog petka govorio sve sto ti kazesh, kako se bori danju nocu za SR, svim svojim bicem, kako NIKAD NE BI PRIZNAO „KOSOVU“. Mnogo vishe od toga: Chak nije hteo da primi Franko-Nemachki Plan.

    I odjednom, pre 2 dana izlazi sa SVOJOM ODLUKOM DA PRIHVATA ISTI TAJ PLAN. Nije vishe pominjao kako se i dalje bori SVIM SVOJIM BICEM. Nema vishe borbe – nema vishe da nece ni da pogleda kapitulacioni plan koji ne pominje „Prishtinu“ vec 2 drzave SRBIJU I KOSOVO, DA POTPISUJU DA CE TE 2 DRZAVE IMATI DOBROSUSEDSKE ODNOSE, DA SRBIJA NEMA NISTA PROTIV DA KOSOVO POSTANE DRUGA ALB DRZAVA sa ZSO!

    Naravno sad kad je narod skocio, rekao mu da ce DOBITI LITIJE, sad je OBAVESTIO I VLADU KAKVIM PRETNJAMA JE BIO IZLOZEN!!!! ALI I DALJE KRIJE OD NARODA – SHTA TO TAJNO PREGOVARA, KOJIM UCENAMA/ULTIMATUMIMA SU GA IZLOZILI. Kao da se ne radi o sudbini celog naroda. Ko je on, kakvo je on Politichko Bozanstvo da tako nesto moze da radi?
    .
    .
    .
    Kao CG, SR je PARLAMENTARNA DEMOKRATIJA: PREDSEDNIK JE KOMANDANT VOJSKE I TO JE U PRAKTICHNOM SMISLU SVE. Objasni mi ko je njega ovlastio da u ime Parlamenta i Vlade (koji bi po Ustavu to morali da rade) DA BASH ON VODI SVE TAJNE PREGOVORE. Nijedan chovek, ne sme da radi tako neshto sam. Plus – on je SAMOVOLJNO PREUZEO PREROGATIVE VLADE SR, jer u SR on je sustinski SVA IZVRSHNA VLAST, shto bi trebalo da pripada Vladi i Skupstini, koja kontrolishe Vladu.

    Sve dok to radi na DOBROBIT NARODA, niko se ne buni. Ne treba da je tako, ali napravio je sve one puteve i stvorio dobar ugled SR u Svetu, pa se niko ne bi ni bunio ni sada, da nastavi da radi ono sto je prichao svo vreme. Sad kad je pritisnut/slomljen, treba da se obrati Parlamentu i ustupi svoje mesto PREGOVARACHA (NE MORA NI DA PREDAJE OSTAVKU) nekom trecem, jer to nije njegov poso’, prema Ustavu).
    .
    .
    .
    I dosta bre tih tvojih POLITICHKIH, BOTOVSKIH BOZANSTVA, ma ko da su. Kunemo se Vuchicu da sa njegovog puta nikad necemo skrenuti! Druze Vuchicu, jlubichice bela, tebe vole svi botovi Sveta…!!! Imash li ti bre svoj mozak, da nam kazesh – shta ti zaista mislish, da nam objasnish, sta Vuchica po tebi chini JEDINIM CHOVEKOM koji treba za tebe da misli, da on sam ima pravo da PRIHVATI ILI NE PRIHVATI LEGALIZACIJU OTIMANJA 17% TERITORIJE SR, MOJE SVETE ZEMLJE KIM-a?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.