Odlaže se nastavak Superlige Srbije?

0

Nastavak sezone u Super ligi Srbije mogao bi da bude pomjeren zbog najavljenih loših vremenskih uslova.

Nakon današnjeg prijateljskog susreta između Partizana i TSC-a u Beleku, Gordan Petrić i Žarko Lazetić bili su zadovoljni ishodom, uz konstataciju da će sve doći na svoje kada intenzitet treninga opadne i kada budu kompletni.

„Odradili su ono što je neophodno, fizički pogotovo. U prvih 20 minuta izostale su tehnikalije, ali da li je to trenutak kada su noge teške, moraćemo da pitamo igrače. Istrčali su dobro 90 minuta. Za nekoliko sati, čeka nas druga utakmica, pa ćemo vidjeti druge momke. Ovi su korektno odradili svoj posao“, kazao je Petrić.

Zatim je potegao temu o kojoj se malo zna. Naime, postoji vjerovatnoća da će se početak proljećnog dijela šampionata Srbije odložiti zbog najavljenih loših vremenskih uslova praćenih snežnim padavinama.

„Ono što je vrlo bitno za nas trenere i klubove da li će se uopšte igrati 1. kolo nastavka? Postoje najave da se neće dogoditi 1. kolo, pa da mi svi znamo da li će se igrati ili ne, da produžimo pripreme. Kada se spusti intenzitet treninga, onda će se osjetiti mekoća i želimo da to učinimo na vrijeme.

Igrači su spremni da idu u subotu, ali bilo bi dobro da u slučaju da se ne počne na vijreme organizujemo još jednu prijateljsku utakmicu 4. februara, kada bi trebalo da se igra prvenstvo“, istakao je Petrić.

Žarko Lazetić se takođe složio sa svojim iskusnijim kolegom.

„Vjerovatno nas čeka snijeg u Novom Pazaru u prvoj utakmici, ako ga bude. Značilo bi nam da znamo. Valjda će se to ubrzo i znati“, rekao je Lazetić.

On je napomenuo da do kraja prelaznog roka ekipa ne bi trebalo značajnije da se mijenja, te da bi eventualno moglo da dođe do odlazaka momaka koji nisu zadovoljni minutažom.

Podsjećamo, nastavak prvenstva Super lige Srbije zakazan je za 4. februar.

 

(sportske.net)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.