Potraga za nestalim dječakom u Herceg Novom nastavlja se ujutru

0

Potraga za trinaestgodišnjim dječakom N.V. iz Herceg Novog, kojeg je sinoć oko 10 časova povukao talac u more u tom gradu, nastavlja se sjutra.

Akcija potrage za njim prekinuta je danas nešto poslije 15 sati.

Nepovoljne vremenske prilike i gubitak dnevne svjetlosti učinile su da ekipe koje su satima pretraživale akvatorijum ispred Herceg Novog moraju obustaviti potragu.

Vidljivost ispod mora zbog jakih talasa i struja bila je gotovo ravna nuli, tako da ni ronioci, uprkos velikim naporima koje su uložili, nisu mogli biti efikasniji u pretrazi podmorja.

Loši vremenski uslovi nisu dozvolili da se u akciju pretrage akvatorijuma iz vazduha uključe dronovi i helikopteri Vojske Crne Gore.

Potraga će biti nastavljena sjutra ujutru u osam časova, uz učešće dodatnih snaga i sa još više plovila, a očekuje se i da će meteo prilike biti povoljnije.

U akciji traganja uključeni ronioci iz Regionalnog ronilačkog centra Bijela, Sektor granične policje Uprave policije, Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, Centar bezbjednosti Herceg Novi, Mornarica Vojske Crne Gore, Vazduhoplovstvo Vojske Crne Gore i Službe zaštite Herceg Novi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.