Kovačević: Crna Gora jeste moja matica, ali zajedno sa svim prostorima u kojima živi moj narod!

1

Predsjednici više crnogorskih opština nedavno su se našli na udaru kritika zbog učešća na sjednici Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne skupštine Srbije, čija je tema bila položaj Srba u Crnoj Gori.

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević je, gostujući u emisiji Pres plus sa Rajkom Raičević, ocijenio da je riječ o sinhronizovanoj kampanji, te da iza svega toga leži strah od izbora i popisa.

„Ostavio sam prostora nadležnima da reaguju po službenoj dužnosti, ali, pošto se to nije dogodilo, ujutru ću otići da prijavim prijetnje i istovremeno da dam izjavu o spornoj pjesmi“, rekao je Kovačević, našalivši se da živimo u ’48 godini i „ide se u Komitet da se sve prijavljuje“.

Odgovarajući na pitanje da li je njegova matica Crna Gora ili Srbija, predsjednik opštine Nikšić citirao je Aleksu Šantića: „I svuda gdje je srpska duša koja, Tamo je meni otadžbina moja — Moj dom i moje rođeno ognjište“.

„Crna Gora jeste moja matica, ali zajedno sa svim prostorima na kojim živi moj narod“, rekao je Kovačević.

Kako je dodao, samo jedna država na svijetu sebe definiše kao državu srpskog naroda.

„To nije Crna Gora. Ona se definisala kao građanska država i ja nemam ništa protiv toga“, naglasio je, ukazujući da je na sjednici tog Odbora samo rekao da „treba da sarađujemo sa Srbijom kao Srbi“.

Istakao je i da funkcioneri DPS-a koriste beneficije, poput liječenja i obrazovanja, koje Srbija pruža kao država srpskog naroda.

 

 

(adria)

1 Comment
  1. Srdjan Lonchar komentariše

    Bravo Marko.
    .
    .
    .
    Po meni, Crna Gora i Srbija treba da imaju odnose kakve imaju US i UK.
    .
    .
    .
    Svi US Praoci/OSNIVACHI, koji su osnovali US su doshli iz 13 Americhkih kolonija (prve US drzave), koje su se oslobodile od UK 4 Jula 1776. Svi do jednog Osnivachi US su vodili poreklo iz UK. Kroz celu istoriju, od osnivanja US, ove 2 zemlje su uvek bili najblizi saveznici. Uvek su zajedno glasali u svim svetskim institucijama.

    Niko nikad nije uspeo da zabije KLIN izmedju US i UK!
    .
    .
    .
    US i UK dele zajednichki jezik, kulturu i istoriju.
    .
    .
    .
    Nema druge zemlje, koju Britanci smatraju blizu UK od US i obratno.
    .
    .
    .
    Kad Britanci dodju u US, odmah se osecaju kao „SVOJ NA SVOME“ (kao kod kuce). Oni odmah zaposednu mesta na US TV, u US pozorishtima, US preduzecima i US Univerzitetima. U svim ratovima UK i US su nastupali kao JEDNA DRZAVA.
    .
    .
    .
    Kako neko moze da zameri nashem Marku, sto se oseca da mu je CG matica drzava, gde se rodio, odrastao, shkolovao se, ali sve Srbe smatra svojom bracom – KAD ISTI TAKAV ODNOS POSTOJI IZMEDJU US I UK?
    .
    .
    .
    Nikome ne pada na pamet da kazu da je ta neraskidiva veza/saveznishtvo Velika Engleska ili Velika US, da se radi o MALIGNOM UTICAJU US, ILI MALIGNOM UTICAJU UK, DA JE NJIHOV FORMALNI ILI NEFORMALNI SAVEZ PRETNJA MIRU, PRETNJA SUSEDIMA…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.