Bešić: Milo Đukanović ne bi mogao pobijediti u drugom krugu predsjedničkih izbora!

6

Politički analitičar i metodolog Miloš Bešić poručio je da je sve izvjesnije da će Milo Đukanović biti kandidat DPS-a na predstojećim predsjedničkim izborima.

On smatra da Đukanović ne može odnijeti pobjedu u drugom krugu.

– Sve i da se gospodin Đukanović kandiduje, ukoliko su iole pristojni kandidati na drugoj strani, moje mišljenje je da neće biti jedan kandidat već nekoliko, vrlo je mala vjerovatnoća da će gospodin Đukanović da dobije u drugom izbornom krugu. Makar ono što sada pokazuju podaci iz istraživanja, on u drugom krugu nema prosto prostora da prebaci taj procent od 50, koji je važan, to bi moglo da se desi u nekom potpuno nerazumnom scenariju gdje bi izlaznost bila užasno mala, u šta ja lično ne vjerujem. Dakle, ako se kandiduje, vjerovatno će izgubiti, što mene dovodi da ukoliko je u DPS-u ostalo imalo racionalnosti da će oni tragati za drugim kandidatom i onda će čitava utakmica biti veoma otvorena i veoma zanimljiva i to je neki, da budem iskren, najbolji mogući scenario koji može da se desi na ovim predsjedničkim izborima. Dakle, da se kandiduje neki alternativni kandidat DPS-a i da imamo neke nove kandidate iz sadašnjih struktura vlasti ili anti DPS većine i onda bismo imali interesantnu i meni se čini neizvjesnu izbornu utakmicu“.- kaže Bešić.

 

Stoga Bešić smatra da bi DPS i opozicija trebalo da imaju nekog drugog kandidata, podsjećajući da je Milica Pejanović Đurišić svojevremeno pominjana kao jedna od mogućnosti za kandidata na prethodnim izborima i da bi ona bila solidan kandidat.

On kaže da ako se razmišlja strateški, da bi to trebalo da bude neko ko će nakon toga da bude i predsjednik partije.

– I sve da ne dobije te izbore, njemu se da oprostiti, napravio bi dobar rezultat i onda bi sebe inaugurisao kao novog predsjednika partije, onda bi partija imala perspektivu i to bi bilo najlogičnije razmišljanje. Ja se bojim da će DPS ponovo izaći s Đukanovićem kao kandidatom i da je to najvjerovatniji mogući scenario – kaže Bešić.

6 Comments
  1. Dekson komentariše

    Bogami kad si mu ti otkzao, definitivno znači da mu je politički kraj.

  2. Blaga noć komentariše

    E moj Bešiću ko te ne zna još bi i progutao ovu priču. A evo zašto, Đukanović je najjači kandidat DPS-a, jačeg nemaju, plus je lijepak za glasove Bošnjaka, Hrvata, Roma i svih neSrba i anti Srba u drugom krugu. Ako bi bilo da se bira između kandidata fronta i Đukanovića glasaće ga i pola URE, Evrope sad, pa možda i poneko iz Demokrata. Tako da je ova priča gospodina Bešića totalna demagogija iliti političko navlačenje na tanak led kako bi se prijavilo više predsjedničkih kandidata, odnosno da bi front imao svog, a Evropa, URA, Demokrate svog. U drugom krugu onaj koji preostane biva bojkotovan od strane dijela glasača drugog otpalog kandidata i Đukanović prolazi. Jedino tako zapravo i može i samo on ima tu snagu, ostali DPS kandidati ne mogu proći ni prvi krug. Bešić to zna i ovom pričom zapravo navlači sadašnju vlast da izađe sa više kandidata.

  3. qyu komentariše

    A ko je tako nek se tako desi samo da bi Srbima u Cg počeo da radi mozak da progledaju i vide ko su Demokrate,URA i Evropa zdaj sreća nikad.

  4. Mrki komentariše

    A bogomi Besicu ti si jedno ober govno…
    Pricas ko da para vise u njihovu korist.

  5. E viva komentariše

    Malo si se ti nalpastio od DPS ,moj Besicu

  6. Bajro komentariše

    Nemoj majke ti… Ni do sada nije dobijao regularno,već krađom. Ovo ti tek toliko da napomenem. Milo ne treba ni da se kandiduje jer je prekardašio. Sve vrednosti demokratije su pogažene mnogo puta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.