Smijenjen otac Ivana Vukovića, naslijedila ga funkcionerka Ure

2

Milorad Vuković, otac odlazećeg gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića (DPS), smijenjen je sa funkcije predsjednika Odbora direktora Održavanje željezničkih voznih sredstava. Vuković je na tom mjestio bio od jula, kao kadar DPS-a.

Naime, Skupština akcionara Održavanja željezničkih voznih sredstava (OŽVS) danas je razriješila dosadašnji i imenovala novi odbor direktora te državne kompanije.

Akcionari, odnosno Vlada, promijenili su tri od četiri svoja predstavnika.

Tako više u odboru direktora nisu pomenuti Vuković, kao i Darinka Joksimović i Danilo Bojović, a umjesto njih postavljeni su Momčilo Jelić, Mensur Bošnjak i Igor Racković.

Jedini član borda koji je bio u ranijem i koji je i u novom sazivu je Ljiljana Jokić Kapa. Manjinski akcionari nisu mijenjali svog predstavnika, pa će u njihovo ime član odbora i dalje biti Vladan Gačević.

Jokić Kapa, koja je funkcionerka GP URA, biće nova predsjednica odbora direktora. Ona će na toj poziciji naslijediti Vukovića.

Podsjetimo, Vuković je više od 10 godina proveo na mjestu izvršnof direktora kompanije i ostavio je skoro šest miliona evra minusa.

2 Comments
  1. Nikad vise komentariše

    Tako je.
    Kako su oni familijarno pozaposljavani. E sta ti je diktatura. Radili su kako su sami htjeli, zakoni su im sluzili samo da se primjene na prepoznate na terenu. Dzepove napunili.
    Sad treba samo pozuriti sa oduzimanjem nelegalno stecene imovine i procesuiranjem takvih i prepoznavaca sa terena. Kad se taj zakon primjeni, nastupice stabilnost u CG, jer komitovanje je u stvari samo pokusaj da se spase nelegalno stecena imovina i da se odgovorni za 30ogodisnja zlodjela izvuku bez kazne

    1. E viva komentariše

      Iiipppp

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.