Đoković: Noga je dobra, nije idealna, osjećam podršku velike srpske zajednice

0

Progutao je knedlu Novak Đoković, svario sva prošlogodišnja dešavanja u Australiji i vratio se kao pobjednik. Pokorio je srpski teniser Adelejd, ali i zaradio povredu zadnje lože. Vuče je i dan-danas.

Pomjerao je srpski as treninge u Melburnu i otkazivao ih, sve kako ne bi pogoršao povredu i doveo u pitanje nastup na Australijan openu. Dočekan je Novak Đoković ovacijama u Melburnu po izlasku na teren, dobio je prvi meč na turniru protiv Roberta Kabaljesa Baene prilično lako i sve bi bilo idealno da ga i dalje ne zateže lijeva butina.

Imao je zavoj oko noge, na početku se sporije kretao. Ali, kako je meč odmicao, problemi su bili manji. Obrazložio je Novak poslije meča zdravstveno stanje.

Noga je dobra, ali nije idealna. Nisam trenirao onako kako sam želio poslednjih dana. Nadam se da će stvari ići dobro od prvog do poslednjeg poena. Sve je bilo bolje kako je odmicao meč i to je ono što me hrabri”, govorio je Novak Đoković o povredi srpskim novinarima u Melburnu i nastavio:

Testirao sam nogu na početku. Razmišljao sam usko, da se zaštitim, zato mi je trebalo vremena da se priviknem na meč, da se krećem slobodnije. Sve što je meč odmicao, osjećao sam se sve bolje. On je servirao dobro, ali u drugom delu drugog seta sam počeo da igram u drugoj brzini. Zaista sam srećan što sam uspio da završim meč na način na koji sam završio”.

Nije sjajno, ali ide nabolje…

U trećem setu, noga je bila bolje. Vidjećemo šta će biti sjutra kada popuste ljekovi i uticaj pilula. Dobra stvar je dan pauze, ti to daje mogućnost da se regenerišeš. To iskustvo od prije dvije godine mi je pomoglo. Ako se po jutri dan poznaje – biće dobro sve”.

Dotakao se Novak Đoković i načina na koji su ga dočekali navijači u Australiji, i zahvalio im se.

To veoma cijenim, osjetio sam se dobrodošlim. Pogotovo od strane velike srpske zajednice, pokazala mi je toliko ljubavi i podrške, nisam mogao da tražim nista više na početku turnira od igre i podrške navijača”, zaključio je Novak Đoković.

(mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.