Budućnost želi da se „izmjeri“ sa evroligašem, Zvezda zacrtala nastavak niza, a neutralci red na tribinama

0

Sve je spremno za derbi – košarkaši Budućnosti i Crvene zvezde sastaće se večeras u 19.30 časova u 15. kolu ABA lige. Kao nikad ranije, dva tima u meč ulaze sa različitim ambicijama. Beograđani žele da nastave ubitačnu seriju, Podgoričani „samo” da se izmjere sa evroligašem i ukoliko im se ukase prilika skinu veliki scalp. Plavi su slavili u 20 od 25 utakmica sa crveno-bijelima u SC „Morača” od kad postoji ABA liga. Međutim, sada su ambicije znatno drugačije. Sigurno je da svi očekuju da i atmosfera na tribinama najveće crnogorske hale bude drugačija. Bilo je prethodnih godina mnogo nemilih scena, vrijeđanja legendi podgoričkog kluba, Dejana Radonjića i Nikole Ivanovića, tada (i sada Ivanović) članova Crvene zvezde, neprimjernih transparenata upućenih ka njima.

Upravo je i uprava crnogorskog šampiona javno pozvala navijače da to ne bi smjelo da se ponovi.

Budućnost obavještava javnost da će kapije Sportskog centra „Morača“, za utakmicu sa Crvenom zvezdom koja počinje u nedelju u 19 časova i 30 minuta, biti otvorene od 17 časova i 30 minuta. Klub moli sve navijače da dođu što ranije na utakmicu kako bi se izbjegle gužve na ulazima zbog detaljnih provjera prilikom ulaska. U dvoranu je strogo zabranjeno unošenje sitnih predmeta, upaljača, ambalaže, pića i pirotehnike. Takođe, molimo vas da poštujete numeraciju sjedišta zbog izbjegavanja gužvi na sektorima”, naveli su iz podgoričkog kluba i dodali:

Budućnost poziva sve navijače, koji nas vjerno bodre, da u meču sa Crvenom zvezdom ne bude vrijeđanja gostujuće ekipe i njihovih porodica. ABA liga strogo zabranjuje vrijeđanje po nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj i polnoj osnovi i zbog kršenja pravila će uslediti pražnjenje dijela tribina ili cijele dvorane. Molimo vas da navijanje bude fer, sportsko i korektno jer samo takvim navijanjem dajete vjetar u leđa našim igračima i ekipi”.

Večeras će u „Moraču” doći još jedna legenda Budućnosti na klupi Crvene zvezde, Duško Ivanović.

Ivanović je poručio da dolazi u svoj grad i u svoj klub.

BOKAN POŽELIO DOBRODOŠLICU IVANOVIĆU

Predsjednik Budućnosti, Dragan Bokan poželio je dobrodošlicu u Podgoricu treneru Crvene zvezde i nekadašnjoj igračkoj legendi Budućnosti Dušku Ivanoviću.

S ponosom i iskrenim emocijama se sjećamo vremena kada je Duško Ivanović nosio plavo-bijeli dres Budućnosti, zahvalni za veliki doprinos koji je dao našem klubu. Duško, Budućnost je Tvoj klub, a Podgorica Tvoj grad! Želimo ti toplu dobrodošlicu, da iz „Morače” nosiš samo lijepa sjecanja i rado nam se vraćaš, jer je ovo i Tvoja kuća!”, poručio je Bokan.

POPOVIĆ: MORAMO DA ODIGRAMO IZNAD MAKSIMUMA

O očekivanjima od utakmice je govorio bek Budućnosti, Petar Popović.

U goste nam dolazi jedna kvalitetna ekipa, pokrivena na svim pozicijama. Svjesni smo naših kvaliteta i mogućnosti. Znamo da ćemo morati da odigramo preko maksimuma ako želimo da pobijedimo u meču. Mi ove godine imamo svoje ciljeve, nike realno da ulazimo u trku sa Zvezdom koja je i budžetom i kvalitetom iznad nas, ali svakako želimo da se takmičimo i pokažemo napredak u odnosu na prethodne utakmice i da vidimo za šta će to biti dovoljno”, kazao je Popović.

BRANKO LAZIĆ: BUDUĆNOST DOBRO IGRA KUĆI

Zvezda je veliki favorit, ali crveno-bijeli u SC  „Morača” dolaze nakon paklenog rasporeda i duplog programa u Evroligi. Tekuću nedjelju su za šampione ABA lige obilježili poraz do Real Madrid, te demoliranje Monaka. U odnosu na duele sa „kraljevima” i „kneževima” Beograđani su jači za Fakundo Kampaco.

Ekipu Budućnosti poznajemo dobro, tim koji je ozbiljno pojačan u međuvremenu, koji igra dobro na svom terenu i jasno je da nas očekuje vrlo teška utakmica. Naši principi se znaju, za početak moramo da odigramo vrlo čvrsto u odbrani, da energija bude na visokom nivou. Polako se kompletiramo, imaćemo dovoljno vremena da se osvježimo nakon utakmice sa Monakom i spremni dočekamo ovaj izazov”, kazao je kapiten Crvene zvezde, Branko Lazić.

ULAZNICE 10, 15 i 20 EVRA

Prodaja ulaznica za meč u Podgorici po cijenama 10, 15 i 20 evra moći će da se kupe i do početka utakmice na biletarnici Sportskog centra „Morača“. Trebovane i rezervisane karte se mogu preuzeti u istom periodu na biletarnici SC „Morača“.

Satnica – petak: FMP – Borac 107:81; subota: Igokea – Mega 109:115 (p.p), Cedevita Olimpija – Split 102:98, Cibona – SC Derbi 89:98 (p.p); nedjelja: Zadar – Mornar (17.30), Budućnost – Crvena zvezda (19.30); ponedjeljak: Partizan – MZT (18).

Trenutni plasman: Partizan 12-2, Cedevita Olimpija 12-2, FMP 11-4, Crvena zvezda 12-1, Budućnost 9-5, SC Derbi 7-8, Zadar 7-7, Cibona 6-9, Mega 5-10, Split 5-10, Igokea 5-9, Borac 3-12, Mornar 4-9, MZT 2-12.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.