Mornar gostuje timu od kojeg nije izgubio šest godina

0

Gledajući tradiciju, košarkaši Mornara bi se danas u 17.30 časova mogli nadati prekidu serije od četiri poraza. Ponos Bara gostuje Zadru, sa kojim ima odličan međusobni skor u ABA ligi. Crnogorski viceprvak je nakon pristupanja regionalnom takmičenju poražen u prva dva duela sa Dalmatincima, poslije čega su vezali 11 pobjeda nad večerašnjim rivalom! Klub sa „Topolice” je poslednji put poražen od Zadrana prije šest godina. Ipak, tradicija je jedno a realnost nešto sasvim drugo. Zadar ove sezone igra iznad očekivanja, u zoni je plej-ofa, dok se Barani grčevito bore za opstanak i imaju velikih kadrovskih problema.

Zadar je jedna od ekipa koja je najviše iznenadila ove sezone. Trenutno su šesti na tabeli, ali do kraja žele plasman u plej-of. Pokušaćemo da iskoristimo sve naše prednosti, te ako uspostavimo naš ritam igre, napadački, možemo se nadati pobjedi”, rekao je plejmejker Mornara, Nemanja Vranješ.

Domaćini su takođe u kontra ritmu. Upisali su tri poraza u regionalnom takmičenju.

Mornar je jako kvalitetna ekipa i ja se samo nadam da ćemo svi biti spremni i zdravi da se vratimo na pobjednički kolosijek. Dobili su nas u prvoj utakmici što nam je samo motiv više da im uzvratimo. Stvarno se nadam da ćemo uspjeti da dođemo do pobjede”, rekao je košarkaš Zadra, Sani Čampara.

Satnica – petak: FMP – Borac 107:81; subota: Igokea – Mega 109:115 (p.p), Cedevita Olimpija – Split 102:98, Cibona – SC Derbi 89:98 (p.p); nedjelja: Zadar – Mornar (17.30), Budućnost – Crvena zvezda (19.30); ponedjeljak: Partizan – MZT (18).

Trenutni plasman: Partizan 12-2, Cedevita Olimpija 12-2, FMP 11-4, Crvena zvezda 12-1, Budućnost 9-5, SC Derbi 7-8, Zadar 7-7, Cibona 6-9, Mega 5-10, Split 5-10, Igokea 5-9, Borac 3-12, Mornar 4-9, MZT 2-12.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.