Licemjerno: Smeta im pjevanje Danice, a ćute kad Milo uz pušenje tompusa pripjeva himnu u kafani

3

Proslavljena pjevačica etno i duhovne muzike Danica Crnogorčević, našla se na udaru procrnogorskih partija, ali i manjeg dijela medija, zbog izvođenja pjesme „Oj junaštva svijetla zoro“, što su neki protumačili kao iskrivljenu obradu crnogorske himne, iako je ta pjesma daleko starija od sadašnje crnogorske himne i njene numere postoje još iz 1863. godine.

Iako je u pitanju očigledno neznanje dijela javnosti, koja je pozivala da se Crnogorčević kazni, postavlja se pitanja zašto ta ista javnost nije smjela da ‘zucne’ kada se pojavio snimak predsjednika države i lidera DPS-a Mila Đukanovića kako uz pušenje tompusa pripjevava himnu!

Na snimku se jasno vidi kako Đukanović, uz pušenje tompusa, u nekom od restorana sluša, a katkad i zapjeva riječi himne, koje u pozadini izvodi pjevačica Jadranka Barjaktarević.

Inače, upravo je Barjaktarević poznata po izvođenju himne u ugostiteljskim objektima, što je zakon zabranjeno, te bi stoga morala da plati na desetine hiljada eura kazni, ako bi se primijenio Zakon o državnim simbolima, za razliku od Daničinog izvođenja tradicionalne pjesme, koja nigdje nije najavljena kao crnogorksa himna, već samo ima istu melodijsku liniju.

Na sve ovo političke partije i dio medija ćute. Ćute i na još jednu činjenicu sa snimka.

Zanimljivo, na snimku se jasno vidi kako Đukanović puši u zatvorenom prostoru, što je zakonom zabranjeno.

Inspekcija do sada nije reagovala i kaznila Đukanovića iako građani i vlasnici ugostiteljskih objekata za ovu mjeru bivaju gotovo svakodnevno kažnjavani

Kazna za fizičko lice koje krši zakon i puši u zatvorenom prostoru se kreću do 1.000 eura.

A kako je Danica Crnogorčević pred više od 20.000 ljudi otpjevala pjesmu „Oj junaštva svijetla zoro“, pogedajte u sledećem video zapisu.

 

 

(adria)

3 Comments
  1. Munja komentariše

    Nijeste u pravu.
    Nije bilo 20.000, nego mnogo, mnogo više, iskrenih patriota i rodoljuba koji iskreno vole i poštuju svoju vjeru i otadzbinu.

  2. Helios komentariše

    Ako Bog da, ovaj ga je odavno popušio!!!

  3. Mirko komentariše

    A dako odbranite Danicu vise..Kad je pjevala na promocije DPS a,nikome nije smetalo,napraviste od nje čudo..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.