Bogdanović: Demokrate neće skratiti mandat Skupštini bez dogovora 41 poslanika

2

Demokratska Crna Gora neće skraćivati mandat Skupštini Crne Gore bez prethodnog dogovora svih partija koji čine parlamentarnu većinu od posljednjih parlamentarnih izbora, poručeno je iz te partije.

„Stav Demokrata je jasan i baziran je na Sporazumu izborne parlamentarne većine iz septembra mjeseca, a on kaže da skraćenja mandata nema bez dogovora 41 poslanika izborne parlamentarne većine. Koliko vidim tog dogovora nema. Do tada, oni koji žele skraćenje mandata Skupštini Crne Gore neka to i realizuju, jer za tako nešto saglasno javno saopštenim stavovima imaju više nego dovoljan broj poslanika“, rekao je Televiziji Crne Gore generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović.

On je dodao da ne može razumjeti kakva je veza između razrješenja opstrukcije predaje vlasti u Podgorici i Pljevljima i skraćenja mandata državnog Parlamenta.

„Tranzicija vlasti sa gubitnika na pobjednike izbora u Podgorici i Pljevljima izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi je potpuno odvojen proces od skraćenja mandata Skupštini Crne Gore. Možemo razumjeti da kolege čekaju jasan stav kolege (Jakova) Milatovića da li podržava ovakav način razrješenja političke krize u Podgorici i ponovno izglasavanje Zakona, ali ne možemo razumjeti kakva je veza između razrješenja opstrukcije predaje vlasti u Podgorici i Pljevljima i skraćenja mandata državnog Parlamenta, odnosno uslovljavanja prvog sa drugim“, zaključio je Boris Bogdanović.

2 Comments
  1. Nikola Peričić komentariše

    Kukavice svi do jednog, posebno DF, politicke kukavice cim dozvoljavaju da im dripci iz URE i SNP kroje sudbinu a ovaj Bogdanovic kao da ima traumu na mozgu pa se poziva na dogovor iz septembra o izboru vlade koja se nece ni izabrati tako da je taj dogovor valjda nistavan. Samo demagogija i fotelje, nevjerovatno, vrati se DPS bar smo znali na cemu smo. PI svi. Fuj

  2. Nemanja komentariše

    Df i Demokrate se boje da skrate mandat skupštini jer znaju da bi ih ES nadmašio na izborima.Zato odugovlače i nadaju se da će se URA i SNP ipak smilovati i podržati Lekića.Čak i ako ga ne podrže neće dirati do 2024 Vladu sadašnju

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.