Borovinić Bojović: Iživljavanje nad ljekarima mora da se zaustavi

4

Ljekari su dio društvene elite svakog demokratskog i civilizovanog društva, a iživljavanje nad njima mora da se zaustavi, poručila je Jelena Borovinić Bojović, nosilac liste koalicije „Za budućnost Podgorice“ na nedavnim lokalnim izborima.

Podsjetimo, sinoć su pola sata poslije ponoći T.R. i L.L. napali ljekara K.D. u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore.

„Ljekari su ljudi koji danonoćno spašavaju ljudske živote, i zato u svakoj demokratskoj državi briga o ljekarima predstavlja, zapravo, brigu o zdravlju cijele nacije. Nažalost, juče je naš kolega, koji pruža hitnu medicinsku pomoć našim majkama, očevima, kćerima, sinovima, prijateljima… doveden u situaciju da nasred Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, gdje radi, i sam zatraži pomoć doktora“, podsjetila je Borovinić Bojović.

Kako je istakla, došao je trenutak da se svaki napad na ljekare procesuira brzo, odlučno i da se izvede na čistac.

„Više nema ćutanja, ni povlačenja. A, svako ko to bude učinio, neka zna da time direktno diže ruku i na svakoga od nas. Iživljavanje nad ljekarima mora definitivno da se zaustavi“, zaključila je Jelena Borovinić Bojović.

Osumnjičenima za napad na ljekara određen je pritvor od 72 sata.

4 Comments
  1. Ivi komentariše

    Umjesto da 2 policajca obezbjedjuje Hitnu, i Urgentni, sramota sramota!!!!!!

  2. Fantom komentariše

    I izivljavanje ljekara nad gradjanima isto mora prestati.

  3. Antišupković komentariše

    A i izivljavanje ljekara nad pacijentima takodje!

  4. Radnik komentariše

    Vala su više lekari i njihova ne ljubaznost prevarili svaku mjeru što im više daješ oni gori. A normalno treba da bude neko obezbeđuje i lekare to da. Al neljubaznosti medicinsko osoblja pocev od medicinskih sestra do ljekara nema kraja !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.