Đukanović: Parlament se sam po sebi raspušta 15. marta ako se u međuvremenu ne izabere nova Vlada

3

Zakon je više nego jasan, ukolioko se nova Vlada ne izabere do 15. marta parlament se sam sam po sebi raspušta – kazao je danas predsjednik Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Milutin Đukanović na tradicionalnom božićnom prijemu Demokratskog fronta u Beranama.

-Demokratski front je tokom sporazuma o formiranju nove vlade iskazao nevjerovatnu trpeljivost, tako da smo se zadovoljili sa mrvicama, i to na nivou simbolike. I krenulo se da se usvoji Zakon o predsjedniku i da se imenuje mandatar. Međitim, u toj gimnastici i matematici kršila su se svi postulati demokratije, pa i ljudskih prava. Poslije svega, postaje jasno, što neki na vrijeme nijesu shvatili, da će se parlament sam po sebi raspuštiti 15. marta, ako se u međuvremenu ne izabere nova Vlada. Tu više nama glasanja – naveo je Đulanović.

On je kazao da je prirodno da se u datom slučaju predsjenički i parlamentarni izbori održe, istovremeno, 2. aprila.

-Možemo očekivato da 2. aprila imamo predsjedničke izbore. Ako se već parlament sam po sebi raspušta 15. marta logično je da 2. aprila imamo i parlamentarne izbore. Jednostavno, iz praktičnih razloga, bilo bi dobro skratitiu mandat parlamentu do 30. janauara kako bi se stekli uslovi da se istoga dana održe i predsjednički i parlamentarni izbori- istakao je Đukanović.

Dodao je da je u cijeloj priči Demokratski front igrao poštenu ulogu.

-Gledajući rezultate lokalnih izbora Demokratskom frontu su odgovarali parlamentarni izbori. Ali mi smo saopštili da parlamentarna većina od 30. avgusta zaslužije kompletan mandat, da pokažemo šta znamo. Jer u djelovima javne uprave i javnim preduzećima bilo je ljudi iz Demokratskog fronta i mislim da su pokazali da, osim nacionalne i ideološke stabilnosti, itekao znaju da stvaraju ekonomske vrijednosti i da ekonomski i pruvredno uzdižu Crnu Goru. Međitim, neko je izabrao da pravi pozorište od demokratije i politike – zaključio je Đukanović.

Iz DF-a su pojasnili da se usvajanjem novog zakona smatra da je 15. decembra prošle godine Miodrag Lekić izabran za mandatara nove Vlade. Istali su da zakon ukazuje da ukoliko se za 90 dana ne izabera vlada da je predsjednik države dužan da raspusti Skupštinu. Istakli su da je za tako nešto krajnji rok 15 mart.

(IN4S)

3 Comments
  1. Ivi komentariše

    I kad rezultati budu približi opet ćete za isti sto! SAMO KOŠTA, ZA NIŠTA!

  2. Tikva_Ba komentariše

    Da bi da budu izbori da vam vidim put!

    1. qyu komentariše

      Put na tron a vas čeka Spuž neonacisti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.