Stiže mini-serija „Dara iz Jasenovca“: Susret sestre i brata poslije 50 godina

0

Poslije velikog uspjeha filma „Dara iz Jasenovca“, reditelj Predrag Gaga Antonijević prošlog maja je počeo je snimanje serije „Zadarska kristalna noć“, koja je rađena kao nastavak filmskog ostvarenja.

Snimalo se u Crnoj Gori, u luci Bar, koja predstavlja Zadar, a centralna tema je srpsko stradanje tokom Drugog svetskog rata i sudbina preživjele djece iz zloglasnog logora Jasenovac.

Film se završio tako što sestra Dara i brat Buda uspjevaju da se izbave iz logora, ali publika ne zna šta se posloke užasa koji su preživeli dogodilo s njima.

Upravo to otkriva serija „Zadarska kristalna noć“, u kojoj glavne uloge tumače Mirjana Karanović kao Dara i Marko Gvero kao Buda, koji je usvojen u hrvatsku katoličku porodicu, nakon što ga je iz logora spasla Dijana Budisavljević.

Njih dvoje susreću se poslije 50 godina, i to u Zadru 1991. godine, kada je mržnja Hrvata prema Srbima bila nepodnošljiva.

Reditelj Predrag Antonijević je kroz susret sestre i brata želio da prikaže šta se izdešavalo srpskom narodu poslije genocida počinjenog u Drugom svjetskom ratu od strane fašističke NDH.

Mini-serija „Dara iz Jasenovca“ biće premijerno emitovana od 9. do 12. januara na dva kanala, Radio-televiziji Republike Srpske (20.10) i Superstar TV (21.00).

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.