Mandić i Đukanović položili vijence na spomenik junacima Mojkovačke bitke: Vlastitom žrtvom crnogorska vojska stavila zlatni pečat na naše vojničke pobjede

2

Predstavnici NSD položili su danas vijence na spomenik junacima Mojkovačke bitke u Mojkovcu. Delegaciju su činili predsjednik NSD Andrija Mandić i predsjednik Izvršnog odbora Milutin Đukanović.

„U ovim danima Božića 1916. godine, naši preci su branili čast Crne Gore i njene slavne prošlosti. Tu je nakadašnja crnogorska vojska vodila svoju poslednju veliku bitku i vlastitom žrtvom stavila zlatni pečat na naše vojničke pobjede kojima se vjekovima divio čitav hrišćanski svijet. Zato je sâm praznik Hristovog rođenja za Mojkovac višestruko važan i poseban dan“, saopštili su iz informativne službe NSD-a.

U tom smislu, kako navode predstavlja im posebno zadovoljstvo što se ove godine 7. januar proslavlja i kao Dan opštine u ovom kraljevskom nemanjićkom gradu.

Takođe, čestitamo predsjedniku Opštine Mojkovac Vesku Deliću i njegovom timu na vraćanju ove znamenite tradicije. Srećan Božić svim pravoslavnim vjernicima, a Mojkovčanima neka je nazdravlje gradski praznik“, zaključuje se u saopštenju.

2 Comments
  1. E viva komentariše

    Mandic polozio cvijece crnigorcima koji su izginuli za srbe koji su pobjegli i poslije im lijepo zahvaliki, pocinivsi najvece zlocine ubijajuci iste te crnogorce i njihovu djecu..

  2. Felacio MNE @e viva komentariše

    E vala što ti bulazniš,to nema ni u crtanim filmovima.
    Imaš IQ 58,nijesi ni za policiju u Poljskoj.
    Nego, vidi ovo,
    E viva Montenegro je bio povik talijanskih vojnika kada su montenegrinke naučili felacio.
    Još ima živih cetinjana koji se sjećaju te crne bruke.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.