Žalgiris vidi pleja FMP-a kao zamjenu za povrijeđenog Evansa

0

Žalgiris je u četvrtak ostvario veliku pobjedu protiv Istanbulskog Fenerbahčea, ali navijači tima iz Kaunasa poslije meča imali su pomiješana osećanja – zbog teške povrede parket je morao da napusti najbolji strijelac tima Kinan Evans.

Američki plejmejker igra sjajno od početka sezone, ali je pokidao ahilovu tetivu i propustiće ostatak sezone u zelenom dresu.

Uprava litvanskog prvaka odmah se dala u potjeru za zamenom, a kako prenosi Jurohups, jedan od glavnih kandidata da pojača evroligaša je plejmejker FMP Železnika Trent Frejžer.

Košarkaš sa Floride ima ugovor do kraja sezone bez otkupne klauzule, pa bi Litvanci morali da plate obeštećenje kako bi angažovali najboljeg igrača kluba koji vodi Nenad Stefanović.

Frejžer igra fantastično u ABA ligi u tekućoj sezoni – on u svojoj prvoj profesionalnoj sezoni prosječno bilježi 20,8 poena (uz odlične procente šuta), 6,3 asistencije i 2,2 skoka za nešto manje od 30 minuta na parketu po utakmici. Nedavno je u pobjedi nad Mornarom zablistao sa 45 poena.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.