Knežević: Sviđao vam se DF ili ne, mi smo ti koji smo uvijek bili spremni za kompromis kako bi demontirali DPS, čak i kad je bilo na našu štetu!

9

Neko je odbijajući deset resora u novoj vladi ili uzeo pare ili je ucijenjen od krivičnog gonjenja, nekih snimaka, šverca cigareta… Mi možemo samostalno da kažemo da ovo nije slučajno urađeno i da je jasna namjera od početka da neko nije želio da Miodrag Lekić bude premijer, poručio je Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta.

To je rekao nakon još jednog neuspješnog dogovora parlamentarne većine oko konstituisanja vlade.

„Pitam cijelu crnogorsku javnost – Vladimiru Jokoviću i Abazoviću trebalo je da pripadne deset resora, DF je trebalo da dobije tri ili četiri, ostalo Demokrate. Zašto je neko razbio taj dogovor? Je li on bio na štetu GP URA i SNP“, dodao je Knežević.

Kaže da Demokratski front može nekome da se sviđa ili ne, ali konstanta u njihovom djelovanju je da drže riječ i da su spremni na kompromise na svoju štetu kako bi demontirali nasljeđe Mila Đukanovića i DPS.

„To smo pokazali 2020, pa za vrijeme septembarskih razgovora koje je inicirao kolega Andrija Mandić. Smatrali smo da nakon izglasavanja nepovjerenja Vladi Dritana Abazovića treba dati šansu staroj većini. Prešli smo preko toga što je neko zakasnio da preda potpise, prešli što neko nije dolazio na sastanke… Prešli smo i preko opstrukcija u vezi ponovnog izglasavanja Zakona o predsjedniku, prešli i preko narativa međunarodne šibe koja je prijetila reformskim strukturama“, kaže Knežević.

Kaže da li treba da pitaju URU i SNP kad da se tuširaju…

„Mi smo danas poslali jasnu poruku našim kolegama. Imali ste najpošteniji predlog, da dobijete deset resora, cijeli bezbjednosni sektor, MVP…“, naveo je.

Dodaje da žele da otpočnu konsultacije o izborima u pravosuđu i iniciraće dijalog da dođe do objedinjavanja parlamentarnih i predsjedničkih izbora.

„Pa neka građani sude o svima nama. Podnijeli smo najveću žrtvu, a svako će podnijeti odgovornost“, zaključio je Knežević.

9 Comments
  1. Izbori komentariše

    Bože ovih lešinara. Uzassss. DPS je za vas svijet izmislio

  2. Mladen komentariše

    Vi treba da raskinete sve koalicije, na svim nivoima, sa SNP-om i URA-om. Kako na državnom, tako i na lokalnom nivou. Takođe, trab javno da sopštite da za vas te dvije partije višu nisu prihvatljive, ni za koalicije ni za dogovore i sporazume. Dodatno, treba da prekinete svaki vid komunikacije sa ljudima iz tih partija i da prekinete sve vrste razgovora, uključujući i izbor sudija za Ustavni sud. Najosnovnije, treba da javno saopštite da je svaka postizborna saradnja ili razgovor sa tim partijama apsolutno neprihvatljiva.

  3. Dekson komentariše

    Bravo Milane. Svaka vam čast. Nastavite borbu za demontažu kriminalnog režima. Sve se vidi, sve se zna.

  4. Lepi Gile komentariše

    Amerika bratac, ne da Amerika.

  5. Dalibor komentariše

    DF treba da ide na izbore i da prethodno obeca da sa UROM nikada vise nece saradjivati u postizbornim koalicijama. Ako to ne uradi puci ce nekoliko procenata. Druga familija je zlo za CG isto kao i Prva. Nema razlike.

  6. qyu komentariše

    Daj ne mlatite više,na izbore i otkačite se URA duvanske mafije!

  7. Sparta komentariše

    Na izbore…dosta je ove zajebancije…Imaćete apsolutnu vlast sa Evropa sad…i niko vam drugi ne treba…

  8. hej komentariše

    Dajte mičite ove cirkusante od URE i SNP. Ne dozvolite da u izbore udjemo sa njima na čelu kumim vas bogom.

  9. Antišupković komentariše

    Mogu svasta da vam pisu, etiketiraju ali da se niste odrekli necega to ne mogu. Toliko partija koje ne bi ni cenzus presle su odsklapile od vas po 5, pa opet 5 pa 2 pa 1 mandat. Premijer nije vas, ministara nema, razni sporazumi itd.
    Ono sto zamjeram je manjak obecanja u ekonomskog smislu, povlasticama za trgovinu stambenih jedinica za ljude koji imaju potodice i zele prosirenja, muku muce da prezive a plus skolovani…. pa zasto nas napustaju ti ljudi..
    A kad vidim ove koji su na nasim grbacama zasjeli pa te vise i ne poznaju
    Nista se nije promijenilo nakon 30. avgusta… sve isti ljudi, sve isti zakoni, samo su pojedini ministri i ditektori drugi i misle da su ih zaposleni zavoljeli toliko da ih nedaju da odu i da su jedva cekali da dodju. Xaxa xa
    Proci ce i to, kako dodje tako i prodje, da li za mjesec 2, 3 godine 10 godina… sto duze traje duze se i tuguje

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.