Novi kiks Totenhema: Aston Vila odnijela bodove iz Londona

0

Fudbaleri Aston Vile pobijedili su kao gosti u Londonu tim Totenhema u prvoj utakmici Premijer lige u 2023. godini.

Bio je to pretposlednji meč 18. kola elitne engleske lige završen rezultatom 0:2.

Totenhem je bio favorit uoči meča, imao je priliku da se pobjedom vrati u Top 4, ali je potpuno razočarao svoje navijače.

Nakon opreznog prvog poluvremena i tek nekoliko prilika i poluprilika, Konteov tim je i u prvoj utakmici u novoj godini nastavio sa boljkom kao i u prethodnoj. Ponovo je, čak deseti put zaredom, prvi primio gol u jednoj takmičarskoj utakmici.

Igrao se 50. minutu Brazilac Daglas Luiz šutirao je sa velike udaljenosti, Ugo Loris je kratko odbio loptu, prvi je do nje došao Oli Votkins vratio je do Emilijana Buendije, a Argentinac je preciznim udarcem smjestio u mrežu.

Bio je to prvi pogodak u Premijer ligi u 2023. godini.

Od tog trenutka domaći tim je krenuo još jače ka golu gostiju iz Birmingema, ali je novi pogodak ponovo pao ispod severne tribine gde se nalazio gol Totenhema. Ponovo je u jednoj od glavnih uloga bio Daglas Luiz, odigrao je dupli pas sa kapitenom Džonom Mekginom, utrčao u prazan prostor gdje ga je Škot idealno pronašao za 0:2 u 73. minutu!

Nakon ovog poraza Konteov tim je ostao na petom mjestu sa 30 bodova, dva manje od Mančester Junajteda na četvrtom. Ekipa Unaija Emerija je na 12. mjestu sa 21 bodom.

U narednom kolu 4. januara Totenhem gostuje gradskom rivalu Kristal Palasu, dok Aston Vila istog dana dočekuje komšije iz Vulverhemptona.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.