DOBRO DA BOLJE NE MOŽE BITI

0

Piše: SIBIN

 

Za nama je godina tzv. interesantnih vremena: virus Covid19, rat u Ukrajini, svjetsko u fudbalu u Qataru.

Kod nas: smjenjivanje vlada, predsjednik koji pribjegava „politici“ blokada i neizglasavanja, odbijanje Šavnika da primi izlet glasače, te gotovo svakodnevne dojave o postavljenim, boguhvala lažnim bombama, što govori o usponu sajber terorizma.

E. Mask najavio skoro testiranje „moždanih implanta“; ubrzo se u rad puštaju 74 laboratorije sa vještačkim matericama; Ujedinjeni Arapski Emirati uspješno lansirali svemirsku letilicu i tako se pridružili superkapitalističkim velesilama koje se u procesu kolonizacije kosmosa.

Ni ove godine snijega, usled klimatskih (klimaks) kriza potreban je vještački da bi gledali spust i skokove upriličene negdje pod Alpima.
Kod mene? Dosađivanje, tu i tamo čitanje romana Mir Jan, nevjerovanje da ulcinjski melanholik toliko vjeruje u svoju percepciju i pamet, i pored toga što valjda za razliku od režisera zna, da je „subjekt diskurzivni konstrukt“, a ideologija prazno mjesto oko kojeg se smucaju prazninom zaluđene pričine koje ubjeđuju sebe u sebe i pored činjenice da ne postoje.

Sledeća godina može biti samo ‘katastrofinalnija’, jer bauk kapitalizma sa ludačkim usponom tehnototalitarizma vodi u proges propasti, ali, zar u tome nije želja moderne i njenog mračnog predmeta?

Dogodine svi u bunker!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.