Većina stala na kraj Milovim opstrukcijama: Skupština konstatovala da je Miodrag Lekić mandatar za sastav 44. Vlade Crne Gore!

0

Skupština je konstatovala da je Miodrag Lekić mandatara za sastav nove 44. Vlade.

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović saopstila je na sjednici da pošto predsjednik Milo Đukanović nije predložio mandatara, čime se ispunjavaju uslovi iz člana 7 izmjena Zakona o predsjedniku i konstatovala da je Miodrag Lekić mandatar za sastav nove Vlade sa potpisom 41 poslanika.

Lider Demosa se zahvalio na ukazanom povjerenju, koje je iskazano kroz više akata parlamentarne većine. Lekić je istakao da će nova vlast uspjeti ako većina i dalje bude djelovala zajednički.

– Jasno je da je ovdje sve regularno i da je predsjednik imao mogućnost da predloži mandatara i to bi Crnu Goru kao državu učinilo ozbiljnijom. Skupština ima pravo da sastavlja vlade. Ovaj zakon je pomogao da se to realizuje i ostajemo pri tome da je Đukanović prekršio Ustav rekao je Lekić i dodao da Crna Gora izgleda kao da je pod opsadom.

– U iskušenju smo kredibiliteta, ovi potezi parlamentarne većine pokazuju da smo sposobni i da ćemo deblokirati institucije u zemlji. Taj put počinje danas. Od dobijanja mandata do sastavljanja vlade postoji period, i on neće ići lako – zaključi je Lekić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.