Nakon pet godina, počela da radi mHe Rijeka Mušovića

0

Nakon pet godina mala hidroelektrana Rijeka Mušovića u Kolašinu je počela da radi u punom kapacitetu i u tri smjene, saopšteno je prilikom obilaska ovog energetskog objekta direktora EPCG Nikole Rovčanina i predsjednika Opštine Kolašin Vladimira Martinovića.

Jedan od razvojnih planova Elektroprivrede Crne Gore je da u naredne dvije godine počne sa rekonstrucijom mHe Rijeka Mušovića. Kako je kazao Rovčanin, vrijednost projekta je oko 1,3 miliona eura, što će doprinijeti povećanju snage same elektrane i njenoj modernizaciji, ali i povećanje pogonske spremnosti što će značiti i produženje radnog vijeka elektrane.

Martinović je tokom razgovora sa izvršnim direktorom EPCG kazao je da će Opština odraditi sve što je u njenoj nadležnosti da se realizuje rekonstukcija koja je u interesu EPCG, građana, ali i države.

Kako su naveli, prilikom planirane realizacije ovog projekta pojavili su se izvjesni problemi koji se odnose na imovinsko-pravne odnose.
„Na obostrano zadovoljstvo dogovorena je stručna saradnja između Opštine Kolašin i EPCG kako bi došli do odgovora za rješavanje pravno-imovinskih odnosa, ali ono što je važno je da država mora da se uključi kako bi se riješio problem spornog uknjižavanja puta koji vodi do ove mHe“, saglasni su predstavnici EPCG i Opštine Kolašin.

Martinović je izrazio zadovoljstvo što je rukovodstvo EPCG, nakon toliko godina obišlo jednu od najstarijih mHe koja predstavlja i svojevrsno kulturno dobro.

„Opština Kolašin će u okviru svojih mogućnosti učiniti sve da mHe nastavi sa radom. Raduje se planinaranoj rekonstrukciji, a ono što je posebno važno je da se sačuvaju radna mjesta što je prioritet i ove energetske kompanije, ali i Opštine Kolašin“, kazao je Martinović.

Kako napominju u saopštenju, dogovorena je i buduća saradnja, a predsjednik opštine

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.