Predsjednik Baskonije: Vildosa nam duguje dva miliona evra

0

Predsjednik Baskonije Hosean Kereheta je govorio za španski El Koreo o različitim košarkaškim temama. Između ostalog je rekao da je Baskonija minulog ljeta čvrsto stajala na strani Đordija Bertomeua i da ga je podržavala do kraja. Takođe je govorio o problemu ugovora Luke Vildose koji je početkom sezone postao igrač Crvene zvezde.

Vildosa je nekoliko sezona bio igrač Baskonije, ali je pred kraj sezone 2020/21. otišao u NBA. Imao je ugovor sa Njujorkom, a zatim i sa Milvokijem, dok je u Evropi prava na njega polagala samo Baskonija.

Kada se vratio u Evroligu i kada je došao u Crvenu zvezdu Baskijci su odmah reagovali. Predsjednik Kereheta priznaje da ne može Vildosi da zabrani da igra za Zvezdu.

-Slučaj je pred sudom. Kada je došao u Zvezdu mi smo uputili tužbu, dva puta pomirenje nije uspjelo i sada čekamo datum suđenja. Sve je jasno, postoji ugovor sa jasnim uslovima. Nemoguće je da potpišeš ugovor sa nekim uslovima koje ćeš da zanemariš jer nisi zainteresovan i da ne želiš da platiš. A radi se o dva miliona evra – rekao je Kereheta.

Luka Vildosa se ne obazire mnogo na probleme koje mu pravi Baskonija jer igra košarku života u Crvenoj zvezdi i jedan je od najboljih igrača generalno u Evropi.

 

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.