Zvezda od dolaska Ivanovića klub sa najviše pobjeda u Evroligi

0

Partizan dvije pobjede udaljen od plej-of zone, crveno-bijeli od prvog mjesta.

Kompletirano je 15 kola Evrolige, večiti rivali ne nalaze su u zoni plej-ofa, ali su popravili šanse da se na kraju ligaškog dela takmičenja nađu među najboljih osam. Razlike između klubova su minimalne, Crvenu zvezdu od vodećih timova dele dve pobede, a i pozicija Partizan Mozzart Beta drastično je bolja posle dva vezana trijumfa.

Plamen optimizma ponovo se razbuktao u srpskim klubovima u Evroligi, ali i među njihovim navijačima. Više pogled ne seže samo do naredne utakmice u društvu najboljih, već pristalice večitih rivala gledaju malo dalje. U taboru crno-belih atmosfera je podgrejana pobedama nad turskim ekipama: Anadolu Efes pao je u krcatoj Areni, da bi zatim Partizan Mozzart Bet u dramatičnoj završnici na Bosforu dobio i Fenerbahče. Kod Crvene zvezde ima još više razloga za radost i ozarenost, kao i dobro pretprazničko raspoloženje, jer crveno-beli su na rezultatskom planu napravili zaokret od dolaska Duška Ivanovića.

Crnogorski strateg preokrenuo je sezonu klubu sa Malog Kalemegdana. U Evroligi je startovao sa šest pobeda čime je izjednačio rekord izraelskog kolege Cvike Šerfa, koji je po dolasku na klupu Makabija nanizao šest trijumfa u Evroligi. Seriju Duška Ivanovića prekinula je Olimpija Milano u dvorani Aleksandar Nikolić, nije uspeo da veže sedam pobeda i ponovi uspeh Dejana Radonjića. U sezoni 2016/2017 crveno-beli su sa Radonjićem na prelazu između dve godine sedam puta uzastopce pobeđivali.

Poraz od Olimpije nije poremetio Crvenu zvezdu, vratila se na pobednički kolosek u Pireju, a pred dolazak Barselone u Beograd – ulaznice za taj meč rasprodate u rekordnom roku – pristalicama crveno-belih jedan podatak greje srce i uliva nadu uoči nastavka sezone: otkako je Duško Ivanović preuzeo Crvenu zvezdu, nijedan klub nije zabeležio više pobeda od kluba sa Malog Kalemegdana.

Duško Ivanović je nasledio Vladimira Jovanovića pred gostovanje Asvelu, upisao je prvi trijumf u Evroligi, a padali su i berlinska Alba, Makabi Tel Aviv, Virtus, Partizan Mozzart Bet, Žalgiris i Olimpijakos. Ekipe iz vrha Evrolige su u međuvremenu pokvarili odnos pobeda i poraza, a u tom periodu od osam kola koliko crnogorski strateg predvodi crveno-bele, po učinku su Crvenoj zvezdi najbliži Real Madrid i Baskonija, kao i Efes.

TABELA EVROLIGE OD DOLASKA DUŠKA IVANOVIĆA U CRVENU ZVEZDU:

CRVENA ZVEZDA 7-1

REAL MADRID 6-2

BASKONIJA 6-2

EFES 6-2

BARSELONA 5-3

MONAKO 5-3

OLIMPIJAKOS 4-4

FENERBAHČE 4-4

MAKABI 4-4

ŽALGIRIS 4-4

PANATINAIKOS 4-4

PARTIZAN MOZZART BET 3-5

VALENSIJA 3-5

VIRTUS 3-5

ASVEL 3-5

BAJERN 3-5

OLIMPIJA 2-6

ALBA 0-8

Zanimljiv je pogled na tabelu Evrolige od dolaska Duška Ivanovićana Mali Kalemegdan, preporodio je crveno-bele, ali je pred njim još dosta posla kako bi uveo klub u zonu plej-ofa, zadržao ga tu i omogućio mu da zaigra u četvrtfinalu. Uostalom, kao i pred Partizan Mozzart Betom, ali “krvna slika” večitih rivala je mnogo bolja nego što je doskora bila.

 

(mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.