Španski vaterpolisti na Srbiju udaraju sa Alvarom Granadosom

0

Na poziv Amerikanaca odazvanili su se Srbija i svjetski šampion Španija, ne i Italija i Hrvatska, pa će se turniri u Luisvilu i Dalasu igrati dvokružno. Uroš Stevanović otkrio je karte za prvo reprezentativno okupljanje, na američku turneju povešće 18 igrača, a spisak putnika saopštio je i David Martin.

Uroš Stevanović je dao produženi odmor Dušanu Mandiću, dvostruki olimpijski šampion preskočiće putovanje „preko bare” kako bi se odmorio tokom praznika i svjež dočekao nastavak klupske sezone, ali će zato Španci imati najboljeg strijelca u bazenu za obračune sa Srbijom i Amerikom. Na listi putnika koju je saopštio David Martin nalazi se i Alvaro Granados.

Prvotimac Novog Beograda ljetos je sa Crvenom furijom osvojio svjetsko zlato i evropsku bronzu, dugi niz godina najbolji je strijelac španske reprezentacije na velikim takmičenjima, a na novom spisku jedini je igrač koji ne nastupa u klubu sa Pirineja.

David Martin je odlučio da povede Alvara Granadosa u Ameriku, ali i da poštedi napora Alberta Munariza, Migela de Tora, Martina Fameru… Na finalnom spisku španskog selektora nalazi se 15 igrača: Unaj Agire, Mark Larumbe, Unaj Biel, Aleks Bustos, Niko Paul, Rođer Taulj (Barseloneta), Oskar Asensio, Blaj Maljarah, Mark Vals (Barselona), Serhi Kabanjas, Bernat Sanauđa, Fran Valera (Sabadelj), Biel Gomila (Katalunja), Hoze Marija Motos (Terasa) i Alvaro Granados (Novi Beograd).

Srbija i Španija će prvi od dva meča u Americi odigrati 29. decembra u Luisvilu, dok je naredni u Dalasu zakazan za 1. januar.

(mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.