Ko i šta vam daje pravo?

0

Piše mr Mitar Radonjić

Godinama slušamo saopštenja, preporuke, uputstva sa raznih adresa – ambasade, međunarodne organizacije, Evropska komisija, radno tijelo za ovo, radno tijelo za ono, razni Eskobari, fon der Lajeni, Bilčici, Pilsoneri i pitam se ko je njima dao pravo i na osnovu čega svi oni bistre crnogorsku politiku?

Koji to izborni rezultat su svi oni ostvarili u Crnoj Gori pa imaju pravo da na ovaj način odlučuju o budućnosti Crne Gore? Koji to moralni, ljudski i uopšte uspjesi njima daju za pravo da odbace ili prihvate kadrovska rješenja u crnogorskoj zbilji? Pitam se zašto i zbog čega građani uopšte uzimaju za ozbiljno stav bilo koga osim onih koje su na demokratskim izborima odabrali da bude njihov zastupnik u parlamentu.

Pa zaboga, zar smo toliko dvolični da nekome dajemo glas na izborima a slušamo nekoga sa strane i podržavamo politiku koja je kontra svemu onome što lično mislimo i zastupamo??? Ovo će mi ostati za vjeki vjekova nedokučiva zagonetka.  Zbog čega nam je tuđe milije od našeg, zbog čega nam je bliže tuđe od našeg i zbog čega nam je uvijek tuđe vrjednije od našeg?

Pitam se zbog čega trčimo za zagrljajem onih koji od nas traže da svoju prirodu, svoju bit i tradiciju mijenjamo i odbacimo sebe da bismo bili u njihovom zagrljaju? Zagrljaju tame koji nas vodi u dubine moralnog posrnuća i ljudskog taloga. A sve to slušajući one koji nam nisu ni rod ni pomoz’ Bog ali sebi daju za pravo da nas krste.“

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.